Caroline v/d Plas onthult kunstwerk

OMMEN - Het Vechtgenotenhuis is er voor jong en oud. Voorzitter Antje de Groot kon dan ook vol trots vertellen dat het mooie levenskunstwerk door Caroline van der Plas samen met Anita Maathuis werd onthuld op Wereldkankerdag.
Caroline van der Plas die druk is met de onderhandelingen over een nieuw kabinet vond het zeker de moeite waard om de reis naar Ommen te maken. "Ik heb mijn man Jan aan kanker verloren, dus het raakt me zeker. Ik ben een paar jaar geleden in Naaldwijk geweest en daar zag ik wat ze daar voor de mensen doen. Ik heb dus ook een motie ingediend om hier subsidie voor te geven. Die is ook aangenomen." 

Vechtgenotenhuis

Het Vechtgenotenhuis is gevestigd op de Landgoed De Stekkenkamp in een monumentale boerderij uit 1748. Het huis ligt in een bosrijke omgeving op steenworp afstand van de Overijsselse Vecht. In de tuin met terras is het heerlijk toeven. Het huis is vooral voor mensen die te maken hebben met kanker. De wereld staat dan voor veel mensen op de kop. In het Vechtgenotenhuis vind je tijdens en na je ziekte een luisterend oor, voorlichting, activiteiten en contact met lotgenoten. Het Vechtgenotenhuis is er voor jong en oud. Ook worden er regelmatig themabijeenkomsten gehouden en lezingen gegeven. Voor velen voelt het als een warm bad.

Hoe ga je er mee om

Caroline van der Plas wilde de mens toch wel wat dingen aangegeven. "Het is een onvoorspelbare ziekte. Je kunt niet zeggen op die datum overkomt mij het. Maar ga niet bij de pakken neerzitten. Haal er alles uit wat er nog inzit. Natuurlijk mis ik Jan nog. Dat zit dan in kleine dingen. Zoals op zondagmiddag, samen een glas wijn drinken, dat is er niet meer. Doe leuke dingen, want als je alleen maar naar staat te kijken helpt niet. En ook voor jezelf, want je kunt zomaar in een zwart gat vallen. Ga niet tegen de muren aankijken, praat er met anderen over."

Trots op nieuwe logo

Ook was Antje de Groot trots op een het nieuwe logo dat ze samen met Jan Ekkelenkamp hadden ontworpen. "Het blauwe is van de Vecht, het groene van het leven en het geel is van de zon." Jan Ekkelenkamp was er ook wel blij mee. "Er heeft wat tijd ingezeten, want het moest op een bepaalde manier. Gelukkig zijn we er uitgekomen en ik ben er wel blij mee."

  • Bron: Bart Nijstad