Paladijns voor  ALS naar Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - Zaterdag 23 maart belooft een gedenkwaardige dag te worden voor alle liefhebbers van Nederlandstalige muziek. Tijdens de vijfde editie van de Tukker FM Donders Dikke Tent Party, die deze keer plaatsvindt in Nieuwleusen, zullen de Paladijns speciaal voor ALS live optreden voor het publiek. De Belgische formatie, die begin jaren zeventig grote successen vierde en nog steeds razend populair is in de piratenwereld, werd vorig jaar op initiatief van Tukker FM weer bij elkaar gebracht voor een serie optredens.

Bewogen optreden vanwege ziekte

Het wordt waarschijnlijk een bewogen optreden van de Paladijns. Zangeres Mariska van Loon, een van de oorspronkelijke bandleden, lijdt al enige tijd aan de spierziekte ALS. Mariska heeft laten weten dat het haar ‘liefste wens’ is om nog één keer een groots optreden te geven, uiteraard ten bate van ALS. Dat gaat nu dus op zaterdag 23 maart gebeuren in Nieuwleusen, het Overijsselse dorp dat door liefhebbers wordt gezien als het hart van de piratenmuziek.

‘Tukker FM voor ALS’

Om Mariska een hart onder de riem te steken zet Tukker FM zich als radiostation in voor de Stichting ALS Nederland. Zowel luisteraars als bezoekers van de Donders Dikke Tent Party worden opgeroepen een donatie te doen. Ook op de website van Tukker FM en bij het bestellen van kaarten is deze optie aanwezig. Op 23 maart zal door Mariska een cheque worden aangeboden aan de Stichting ALS Nederland.

Speciale single ‘Jouw liefste wens’

Ter gelegenheid van de actie ‘Tukker FM voor ALS’ zal een platenmaatschappij eenmalig een gelimiteerde single uitbrengen van het nummer ‘Jouw liefste wens’ met daarop de originele versie plus een live opname van deze grote hit van de Paladijns. De single is vanaf vrijdag 9 februari te bestellen op de website van Tukker FM voor € 15,-. De gehele opbrengst gaat naar de Stichting ALS Nederland.

  • Bron: Tukker FM