Douwe Prinsse nog niet uitgeblust

DEDEMSVAART - De nieuwe voorzitter van het CDA en Vechtdal TV heeft nog energie genoeg om van alles te doen. “Ik vind het heerlijk om wat om handen te hebben. Ik heb natuurlijk een groot netwerk. Vooral als adviseur heb ik het druk zat. Elke dag bellen er wel ondernemers die om hulp vragen. Dan kan ik ze wel helpen, met een architect of wat anders wat ze nodig hebben. Ik heb niet eens een website maar toch weten ze me wel te vinden."

CDA

Omdat Bert Linde aangaf te stoppen kwamen ze bij Douwe uit. "Ik heb daar wel even over nagedacht, want het bestuur was lang niet compleet. Nu kwamen er gelukkig vier bij en hebben we weer zeven mensen in het bestuur. En we moeten aan de gang, want er is genoeg te doen. Zorgen dat er allerlei commissies komen. Er moet een duidelijk structuur komen, wie en wat er moet gebeuren. Dus doordat we weer compleet zijn, wilde ik het wel doen." Verder zit Douwe Prinsse nog in de raad van commissarissen bij grondboorbedrijf Haitjema. "Ik ben dan wel met pensioen, maar ga niet thuis in de stoel wachten totdat ik dood ga. Ik werk geen 70 uur per week meer, maar doe gewoon iets wat ik nog leuk vind en waar ik mijn ei in kwijt kan. Rustig wakker worden, ontbijten en de krant lezen. Ik lees twee kranten, eentje 's morgens en eentje in de avond. Verder vind ik het leuk om dingen te doen met de familie. Zo ga ik regelmatig naar een voetbalwedstrijd in de buurt. Mijn kleinzoon voetbalt dus ga ik ook vaak kijken. Ook samen met mijn vrouw dingen doen. Een weekendje weg. Ik ben pas nog met mijn zoon naar Nepal geweest, dat was ook een geweldige belevenis."

VechtdalTV

Douwe is ook voorzitter van VechtdalTV. "Dat is een hele uitdaging, want als ik over een paar jaar stop wil ik er wel iets hebben neergezet. Dat is niet makkelijk, want er is op dit moment weinig geld. We moeten de begroting rond hebben en dat valt niet mee. We hebben alleen te maken met vrijwilligers en die zijn wel allemaal van goede wil. Op dit moment moet er meer structuur komen. Kijk als we subsidie krijgen en ook nog wat van de gemeentes krijgen dan kunnen we wat. Dan kunnen we iemand in dienst nemen die de boel aanstuurt en regelt. Met een paar andere mensen erbij, die ook dingen regelen en de vrijwilligers kunnen aansturen. Want we hebben heel veel vrijwilligers. Die zitten als kikkers in een grote kruiwagen, die er dan weer uitspringen. Nu hebben we vooral ouderen die wat doen, dus daar moeten ook meer jongeren bij komen. Maar zonder geld zal het heel lastig worden. Ik heb er best een zwaar hoofd in. Een paar mensen doen heel veel, en als die eruit stappen, dan valt het als een kaartenhuis in elkaar. Het zijn niet allemaal de jongsten meer."

  • Bron: Bart Nijstad