Charlie Grimme tapt een aardig biertje

HARDENBERG - Maandagmiddag 29 januari was er in de Evenementenhal in Hardenberg tijdens de horecabeurs ook een biertap wedstrijd. Hans van Lingen had het vorig jaar in zijn eigen kroeg georganiseerd. "Ze vroegen ons of we het niet wilden organiseren, tijdens de horecabeurs. Dat leek ons wel leuk, want dan heb je gelijk wat meer aanloop. Via de Stichting Tapwedstrijd kun je veel regelen, zoals glazen, biertaps en noem maar op."

Schone glazen

Bij bier tappen komt nogal wat kijken. Charlie Grimme van Charlie's Pub uit Ommen deed met Marc Bakker, Thomas Camping en Eugene Rijs ook mee. Charlie had samen met Eugene de hoogste score (beiden scoorden 150). "Het is niet zo simpel als het lijkt. Je mag niet twee biertjes tegelijk tappen. In je eigen kroeg ben je gewend als ze vier bier vragen om vier biertjes achter elkaar te tappen. Hier moet je echt biertje voor biertje doen. We hebben thuis ook geen vaasjes, dus daar moet je ook weer aan wennen."De deelnemers moeten twee vaasjes en twee fluitjes tappen." Het glas moet helemaal schoon zijn geen belletje, nee helemaal schoon. Ook moeten de schuimkraagjes even groot zijn. Je doet veel op gevoel zoals je gewend bent. Je hebt ook te maken met een andere druk. Al is dat voor iedereen wel zo." De deelnemers die meedoen moeten wel in de horeca werkzaam zijn en 18 jaar of ouder zijn. De eerste twee gaan naar de landelijke finale tijdens de Horecava in de RAI in Amsterdam.

Prima tappen

Aimee Magsino van Indebuurt uit Zwolle is de winnaar geworden met een score van 156 punten en dat was een puntje meer dan Max de Ceuninck van Capelle van De Zoete Inval eveneens uit Zwolle. De meeste deelnemers kwamen ook uit Zwolle en Ommen. Charlie Grimme scoorde 150 punten. Vooral op serveren en juiste hoogte scoorde hij wat minder. Maar op de rest was het met veel negens prima in orde. Dat gold voor de meeste deelnemers wel. De mannen van Charlie's Pub vielen zeker op met hun mooie kleding en pet.
Charlie vindt het erbij horen. "Als je een kroeg hebt, hoort dit er gewoon bij. Bier tappen is een vak."

  • Bron: Bart Nijstad