2008. Een Ommer gezelschap te gast in Recke en kijkt toe bij het volksdansen onder de meiboom.

OMMEN - Ommen gaat de vriendschappelijke contacten met de Duitse partnerstad Recke weer nieuw leven in blazen.

Tweejaarlijkse uitwisselingen

Achter de schermen wordt hard gewerkt om de jumelage weer vorm te geven. Eén van de eerste activiteiten is deelname aan de jaarlijkse Holland-markt die op zondag 14 april in Recke wordt gehouden. Later ligt het ook in de bedoeling om elke twee jaar de stedenband te onderhouden met uitwisselingen. De ideeën daarvoor worden nog verder uitgewerkt.

Hernieuwing van het partnerschap

In 1989 hebben Ommen en Recke een Partnerschap afgesproken met als doel elkaar beter te leren kennen. Echter, sinds 2010 zijn er weinig activiteiten over en weer geweest. De beide burgemeesters, Hans Vroomen en Peter Vos (Recke) hebben enkele jaren terug de draad weer opgepakt voor een hernieuwing van het partnerschap. De uitkomst was positief, wat ervoor heeft gezorgd dat vertegenwoordigers uit Recke zowel in 2022 tijdens één van de Ommer Bissinghdagen als ook in 2023 met de viering van Ommen 775 jaar stadsrechten in Ommen te gast waren.

Holland-markt in Recke

Als start van de hernieuwing van de Stedenband is Ommen vertegenwoordigd op de Holland-markt die op zondag 14 april van 11.00 tot 18.00 uur op het marktplein in het centrum van Recke wordt gehouden. Er is een ruim aanbod van 32 stands. Naast Nederlandse specialiteiten zoals gebakken vis, textiel, lederwaren, verse groenten en fruit, bloemen, rozijnenbroodjes en nog veel meer, worden ook traditionele delicatessen zoals poffertjes en Hollandse frikandellen met of zonder saus aangeboden. De markt wordt muzikaal opgeluisterd door een blaasorkest. Overigens is er in Recke dan ook koopzondag.

Foto’s: collectie OudOmmen.nl

  • Bron: Harry Woertink