Aniek Doggen wint voorleeswedstrijd

 OMMEN - Aniek Doggen van basisschool Het Palet heeft woensdagmiddag de voorleeswedstrijd van de gemeente Ommen gewonnen. Later deze maand mag Aniek Doggen de gemeente Ommen vertegenwoordigen in de regionale finale. En misschien wordt zij wel de Nationale Voorleeskampioen 2024!

De Bibliotheek Salland organiseert elk jaar lokale finales van de Nationale Voorleeswedstrijd in de gemeentes Ommen, Raalte en Olst-Wijhe. ‘Een wedstrijd als de Nationale Voorleeswedstrijd is een fantastische manier om het leesplezier van kinderen in groep 7 te vergroten!’, zegt Jolyn van Egmond, programmamedewerker Jeugd bij de Bibliotheek Salland. ‘Eerst zijn er voorleeswedstrijden op de scholen. Dan komen de schoolkampioenen bij elkaar in de lokale finales, en lezen hun favoriete fragment voor. Ze delen hun boekentip met de andere deelnemers én hun enthousiaste supporters. Kinderen die meedoen vinden de Nationale Voorleeswedstrijd leuk, en vooral superspannend! Het is een onvergetelijke ervaring.’

De feestelijke wedstrijd werd gehouden in de grote zaal van Theater Carrousel in Ommen. Aangemoedigd door hun supporters mochten de deelnemers om de beurt voorlezen voor het publiek en een jury. De jury lette op zaken als intonatie, tempo en contact met het publiek.

Aniek las een fragment voor uit het de balletschoenen van Aya van Catherine Bruton. De jury vond dat Aniek heel helder voorlas en met een mooie stem en tempo. Aniek zal één van de deelnemers zijn aan de regionale finale op 28 februari in Theater Carrousel in Ommen.

  • Bron: bibliotheek Salland