ACO huldigde vijf Nederlands kampioenen

OMMEN - Op de nieuwjaarsreceptie van atletiekvereniging ACO Van Elderen kon Vice-voorzitter/trainer Cor Bronk veel leden verwelkomen. Hij had diverse positieve zaken omtrent de vereniging te melden, zoals de lof die hij uitte van het vele (door eigen leden uitgevoerd) vrijwilligerswerk.

Verder blikte hij terug over het succesvolle atletiekjaar 2023. Daarbij noemde hij de groei van de vereniging, niet alleen in het aantal leden maar ook in de activiteiten. Daarnaast werd er ook zeer goed gepresteerd door de atleten van ACO in het afgelopen jaar. Meer dan 1250 inschrijvingen op 177 wedstrijden door het hele land, zowel op de baan als op de weg, 328 PR’s, 32 CR’s en 22 baan/parcours-records werden gescoord. In totaal behaalden de atleten 574 prijzen , wat betekent dat 46% op het podium verscheen.

Een vast onderdeel van de nieuwjaarsbijeenkomst was de bekendmaking van de “beste” atlete/atleet van 2023 en wel voor de diverse groepen junioren, senioren en masters. Bovendien werden er ook aanmoedigingsprijzen en de wisselbeker per categorie uitgereikt.

Voor de vijf Nederlandse Kampioenen waren er bloemen; Yvonne Meijer , Jolanda van Dam-Dijk , Aline Kootstra , Danny Koppelman en Nick Marsman .

De jaarprijs-prijswinnaars bij de junioren: Wiep Seinen met de jaarprijs en de wisselbeker, Nora Assink, Daan Wierbos , Jurre de Weerd, Ize Diepman en Lincoln Martin. De aanmoedigingsprijs ging naar Alicia Proosdij, een mila-talent (C-junior) in opkomst.

Bij de senioren en de masters wonnen: Aline Kootstra, Danny Koppelman, Yvonne Meijer en Dennis Brandenburg de jaarprijzen. Bij de senioren ging de aanmoedigingsprijs naar de weg-atleet Jorn Lammers, een talent die al sterk scoort op de weg. Ook master Michel Wierbos kwam in aanmerking voor de aanmoedigingsprijs, dit vanwege zijn ambitie en doorzettingsvermogen op de mila-afstanden.

Voor hun motivatie en trainings- en prestatiedrang kregen Aline Kootstra en Yvonne Meijer hun verdiende wisselbeker uitgereikt.

Nieuw was de uitreiking van de zogenaamde Teamwisselbeker, deze wisselbeker is bestemd voor die leden, die zich extra inspannen voor de vereniging op allerlei gebied. Deze teamprijzen gingen naar twee van oudste leden, Mario Mariani en Bertus Schutte, en verder naar Ella Herbrink en Erwin Gerth.

  • Bron: Persbericht ACO van Elderen