‘Vogelverwenmiddag’ bij de Wheem

BALKBRUG – Woensdagmiddag 31 januari organiseert ons kinderteam bij Bezoekerscentrum De Wheem een ‘Vogelverwenmiddag’. Kinderen leren wat vogels in de winter lekker vinden en natuurlijk gaan ze winterhapjes maken voor de vogels. Deze middag is voor kinderen van 6 tot 12 jaar en begint om 14.30 uur. Vooraf aanmelden is noodzakelijk.

Wanneer voer je vogels bij? Wat is de beste plek voor een vogelsnack? Wat eten vogels en hoe kunnen we ze verwennen door lekkere hapjes voor ze neer te hangen. Dit leer je allemaal tijdens deze 'Vogelverwenmiddag'. We gaan een voederhanger van natuurlijke materialen en pindapoppetje maken die je daarna in je tuin op kunt hangen. En? Welke vogels zie jij allemaal op je lekkere snacks afkomen? Ga thuis lekker warm achter het raam zitten en kijk naar de vogeltjes die ervan komen smullen. Ze zijn blij met je!

De Wheem

Bezoekerscentrum De Wheem is gelegen in het prachtige Reestdal en ligt tegenover de oude Reestkerk in Oud Avereest, aan de weg tussen Balkbrug en De Wijk. De toegang tot het centrum is gratis voor iedereen en wanneer geopend zijn bezoekers welkom voor een kop koffie of thee. Vanuit De Wheem zijn verschillende gemarkeerde wandelroutes uitgezet. Meer informatie en openingstijden van bezoekerscentrum De Wheem vindt u op www.landschapoverijssel.nl.

Aanmelden

Meld je van te voren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Aanmelden is noodzakelijk om de groepsgrootte te beperken.

Kosten

De bijdrage voor deze kinderactiviteit is € 3,- per kind, dat is inclusief een bekertje drinken.

  • Bron: Persbericht Landschap Overijssel