Mindful wandelen en koken

OMMEN/DALFSEN - Heb je te maken met kanker of heb je te maken gehad met kanker en wil je eens lekker wandelen. Dat kan bij het Vechtgenotenhuis. Ken jij dat ook dat je na een wandeling jezelf afvraagt wat heb ik nou eigenlijk gezien, gehoord en ervaren. Dat je de hele tocht in je hoofd hebt gezeten, opgeslokt door een wirwar van gedachten. Nauwelijks tijd hebt genomen om je zintuigen te openen eens écht te kijken, te voelen en te ervaren, wat er op dat moment aanwezig is in de natuur, in jou en in jouw leven. Om stil te staan en vooral te genieten van alles wat de natuur jou te bieden heeft.

Hoofd leeg maken

Een wandeling kan je zoveel meer brengen dan alleen een frisse neus en beweging. Tijdens deze wandeling op 20 januari, gaan ze vertragen, verstillen, zetten ze de zintuigen open, gebruiken ze om te ademen en maken ze het hoofd leeg. Hierdoor ontstaat er ruimte voor inzichten, inspiratie en ontspanning. Genieten doen ze met een grote G en beleven ze de wandeling op een compleet andere manier dan ze gewend zijn. Je lijf en hoofd komen meer tot rust en je weet wat jouw lijf op dat moment nodig heeft. De wandeling wordt begeleid door Marieke van Lenthe, holistisch leefstijl-, adem & wandelcoach.

Voor wie is het

Ben jij tussen de 30-45 jaar en heb je te maken of te maken gehad met kanker en lijkt het je leuk om aan deze wandeling deel te nemen, geef je dan op via: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Deelname is gratis. Ze vertrekken om 13.00 uur vanaf het Vechtgenotenhuis, Beerzerweg 5D in Ommen, en starten natuurlijk met een lekker kopje thee of koffie en eindigen met lekkere warme chocomel.
Het Vechtgenotenhuis is een centrum voor leven met en na kanker, laagdrempelig en altijd dichtbij. Hier kan je gratis en zonder verwijzing terecht. De vrijwilligers bieden je een luisterend oor, je kan deelnemen aan (groeps)activiteiten of terecht voor een ontspannende massage.

Samen koken

Ook voor mannen is er ruimte in het Vechtgenotenhuis. Ben je (ex-)patiënt, naaste van of heb je je partner verloren, dan ben je van harte welkom bij dit soort activiteiten. Op dinsdag 30 januari 2024, om 18.00 uur, organiseert de mannengroep weer “Samen koken en eten” in het Vechtgenotenhuis aan de Beerzerweg 5D in Ommen. Het thema is deze keer “Stamppotten”. Voor de ingrediënten voor de gerechten en de drankjes wordt gezorgd.

  • Bron: Bart Nijstad (via Vechtgenotenhuis)