Crisisorganisatie  zichtbaar in groen

IJSSELLAND/VECHTDAL - De crisisorganisatie van Veiligheidsregio IJsselland beschikt sinds kort over groene voorrangsvoertuigen met blauw-witte striping. De bestuurders zijn officieren van dienst Bevolkingszorg en Communicatie. Hun taken binnen de crisisorganisatie liggen op het terrein van opvang en verzorging van mensen tijdens (brand)incidenten, rampen of crises en informatie verstrekken aan publiek en pers.

Opgeleid

Veiligheidsregio IJsselland werkt voor elf Overijsselse gemeenten: Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle. De crisisfunctionarissen, die allemaal zijn opgeleid voor het rijden met een voorrangsvoertuig, kunnen daardoor bijvoorbeeld de vluchtstrook gebruiken tijdens een file. De voertuigen zijn daarnaast uitgerust met alle operationele apparatuur die de functionaris nodig heeft voor zijn of haar taak.

Coördinatie

De crisisorganisatie van Veiligheidsregio IJsselland is aan zet bij branden of incidenten die vragen om een gecoördineerde aanpak van de hulpdiensten, de zogeheten GRIP-incidenten. Er is in zo’n situatie afstemming nodig tussen de hulpverleningsdiensten en andere betrokken partijen. Iedereen die een rol vervult in onze crisisorganisatie wordt daar regelmatig op getraind.

  • Bron: Veiligheidsregio IJsselland