Gramsbergen keurig derde in Angelslo

GRAMSBERGEN/ANGELSLO - In de heksenketel van Angelslo werd Gramsbergen zaterdag derde in de finale van het grootste zaalvoetbaltoernooi van Noord Nederland. Het toernooi begon met honderd teams en na een voorronde, kwartfinale en halve finale, bleven er nog zes teams over. Gramsbergen overleefde als tweede de eerste ronde, FC Meppel viel af. In de kruisfinale moest het zonder de geblesseerde Ivar Nijboer doen, en dat was een gemis. De kleine technische man had tegen FC Meppel met drie goals laten zien erg belangrijk te zijn. Tegen LTC uit Assen stond het al vlot achter met 4-0. De drie goals van Nick Leferink kwamen te laat om er nog een strafschoppen serie uit te halen. Om de derde plek werd met 6-1 gewonnen van Noordscheschut.

Hard schieten

Doelman Jur Kosters was blij dat hij geen strafschoppen hoefde te stoppen. "We spelen zonder handschoenen, de bal is toch niet nat. Daarnaast spelen we met de gewone bal en niet met de plofbal. Die echte bal kun je echter veel harder mee schieten. Gelukkig heb ik door mijn werk wat eelt op mijn handen en komt het wat minder hard aan. Bij een strafschop is het echt niet normaal. Als je een strafschop stopt, dan heb je mazzel dat ze tegen je aan schieten. Van 5 meter is het bijna niet te doen." Gelukkig waren er veel netten en doeken opgehangen anders was er menig ruit gesneuveld.

Hoogeveen

Hoogeveen was de torenhoge favoriet en maakte dat ook waar. Ze wonnen alle wedstrijden en dat was vooral te danken aan de oud-spelers van Dedemsvaart Jim Veltman en Noah Schuurman. Vooral Veltmaat is de koning van de schijnbeweging. Veltmaat kreeg regelmatig de handen van het talrijke publiek (2200) op de handen. Samen met panna koning Justin Benjamins zorgden deze drie voor de goals voor Hoogeveen. De finale werd met 4-2 gewonnen en werd Hoogeveen voor de 7de keer winnaar.

Publiek

Alle zes clubs kregen 200 kaarten die ze mochten verkopen. Bij Gramsbergen was de animo bijna dubbel zo groot. Jacob Withaar die de zieke Rick Mulder verving kreeg 350 aanmeldingen. "We zijn nu met 4 bussen maar dat hadden er nog wel 8 kunnen zijn.Het blijft een groot feest." De enige die morgen druk is, is de sporthal beheerder, want die mag alle troep opruimen.

 

  • Bron: Bart Nijstad