Nieuwjaarsduiken in Lemelerveld, Dalfsen en Nieuwleusen

 

LEMELERVELD - Ook dit jaar is er weer een nieuwjaarsduik bij Natuurlijk Heidepark in Lemelerveld. Anton van der Most heeft de duik jarenlang georganiseerd en droeg onlangs het stokje over aan het bestuur van Natuurlijk Heidepark.

Maandag 1 januari vanaf 13.00 zijn de deelnemers welkom. De kosten zijn vijf euro en kan alleen ter plaatse. Om 14.00 gaat de nieuwjaarsduik van start. Nadien staat er een lekkere kom snert voor de deelnemers klaar en ook kan er geproost worden op het nieuwe jaar.

Het inschrijfgeld komt dit jaar ten goede aan Hospice en Logeerhuis Sam. Voor meer info kunt u contact opnemen via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Dalfsen

De nieuwjaarsduik valt in het water! Door het extreem hoge water in de Vecht is het niet veilig om de Nieuwjaarsduik op de bekende locatie te houden. In overleg met de Stokvisdennen wijken ze uit naar de ijsbaan in de Bellingeweer.

Deze Nieuwjaarspoedel wordt een Community Diving oftewel op signaal gaan alle deelnemers plat in het water, een prachtig moment van moed en humor. Aanmelden kan vanaf 13.00 uur en om 14.00 uur wordt het startschot voor de duik gegeven.

Na de fantastische opbrengst van Serious Request (ruim € 7,5) gaan ze vol goede moed door, zeker nu er de informatie is dat de doorbaak in het onderzoek dichterbij is. Dus, doe mee met deze Nieuwjaars”duik”, laat je sponseren of sponser zelf iemand die je kent. Je kunt ook je sponsorbedrag overmaken op rekening NL35 RBRB 8836 9252 19 t.n.v. AE van Dijk Dalfsen.

Nieuwleusen

In Nieuwleusen wordt die al jarenlang georganiseerd door het team dat actief is in Medgidia en omstreken in Roemenië sinds 2010. Vanaf 14.00 uur kunnen deelnemers zich inschrijven. Na een gezamenlijke warming up, klinkt het startschot om half drie en gaan de deelnemers het water op de hoek van de |Bosmansweg/Vechtland in. Het minimale inschrijfgeld is dit jaar € 10, = per deelnemer. De opbrengst wordt dit jaar gebruikt om een auto aan te schaffen voor het kinderproject Copii of Love. Voor info www.medgidia.nl Iedere morgen is vrijwilligster Sandra Pasman een auto nodig om kinderen op te halen en onderwijs te geven in Medgidia of Valeni. Per week wordt er minimaal 400 km gereden en de kleine Toyota is aan vervanging toe. Dus ga de uitdaging aan, zoek sponsoren en waag de sprong.  Voor alle deelnemers en toeschouwers is er chocolademelk en/of warme snert. 

  • Bron: Sukerbiet.nl