Ga niet zwemmen, recreatief varen of fietsen in het hoogwater

REGIO - Het weerbeeld van de afgelopen en komende dagen geeft wat verlichting in delen van het werkgebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta. De gemalen draaien nu gemiddeld zo’n 50%, zij pompen overtollig water weg. 

Langs de Sallandse Weteringen, de Vecht, Kampereiland lopen ze dijkwacht en vanaf morgen lopen de vrijwillige dijkwachters ook langs de IJssel. Ze kijken per dag welke inzet van hen nodig is.

Op de veel plekken in het werkgebied worden de waterstanden gestabiliseerd, maar dit geldt nog niet voor alle locaties: Lees meer hier over in het liveblog. https://www.wdodelta.nl/liveblog-hoogwater-op-de-ijssel-en-de-vecht

Oproep: Ga niet zwemmen, recreatief varen of fietsen in het hoogwater

Het Waterschap ziet en hoort dat sommige mensen zwemmen, kanoën of bijvoorbeeld aan het fietsen zijn in gebieden met hoogwater. Ze waarschuwen; Doe dit niet, want het is levensgevaarlijk. De waterpeilen en stroomsnelheden zijn erg hoog en onvoorspelbaar. Het water kan een gevaarlijke onderstroom veroorzaken die van de oppervlakte niet zichtbaar is. Daarnaast is het mogelijk dat er boomstammen of andere gevaarlijke objecten in het water drijven, wat ernstige verwondingen kan veroorzaken.

  • Bron: Waterschap Drents Overijsselse Delta