Hoe staan de voetbalclubs ervoor?

VECHTDAL - We zijn nog niet echt op de helft van de competitie, maar het is winterstop dus we kijken even hoe de clubs uit het Vechtdal het doen. Wie heeft er zicht op promotie en wie moet uitkijken naar onderen.

Tweede divisie
HHC Hardenberg begon sterk aan het seizoen met vijf wedstrijden op rij te winnen, daarna kwam de klad er in. Er kwam zand in de motor en het gaat met horten en stoten. Ze staan op plek zeven halverwege met 24 punten en Spakenburg heeft er 19 meer. In de beker schakelde het wel Heracles uit, maar kon het niet bolwerken tegen AZ.  Ze zijn teveel afhankelijk van Rob van der Leij die met 15 treffers de ranglijst aanvoert.

Eerste klasse
Dalfsen staat stijf onderaan. Met maar twee gelijke spelen na 10 wedstrijden zal het nog een hele opgave worden om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Stevo heeft maar drie punten meer.
Tweede klasse
Nieuwleusen pakte de eerste periode en is dus al verzekerd van nacompetitie. Met goalgetter Randy Vink (12 keer) heeft het een sterke spits. ATC'65 staat hier bovenaan, maar er zijn zeker 8 clubs die niet veel voor elkaar onder doen. Gramsbergen heeft een puntje minder, maar heeft met Roy Seinen (10) ook iemand die de ballen er makkelijk inschiet. Hier is het nog lang niet beslist.

Derde klasse
Ook hier een klasse waar het alle kanten op kan. FC Meppel gaat hier fier aan kop en ASC'62 staat keurig derde. FC Ommen begon sterk maar is nu bezig met een vrije val. Ze missen iemand die de ballen erin schiet. Voor DVC Dedemsvaart (7 punten) en DKB (1 punt) kan het nog een zwaar seizoen worden.

Vierde klasse
Bergentheim en Lutten staan eerste en tweede en op 27 januari komen de ploegen elkaar tegen in Bergentheim. Het verschil is nu een punt en Bergentheim kan dan een gaatje slaan. De club heeft met Nick Buitenhuis (11) een doelpunten machine in huis. Daarnaast heeft het met Karel Pullen als doelman ook de minste goals tegen. Mariënberg begon goed maar zakt weg en is het even kwijt. Bij Bruchterveld is het op en af. Kloosterhaar begon moeilijk, maar nadat Mark Boshove weer fit is, loopt het beter. Avereest begon ijzersterk maar staat in de gevarenzone, net als Hardenberg'85. Hoe ook hier, het kan alle kanten op.

Vijfde klasse
Lemele staat bovenaan en wil graag terug naar de vierde klasse. SVV'56 heeft nog maar vier punten en staat laatste.

Zondag.

In Slagharen (EMMS) gaan ze ook een zwaar seizoen tegemoet.  Met 6 punten staat het laatste. Met 43 tegen treffers zal het doelsaldo niet in het voordeel werken. Lemelerveld staat met 11 punten in de middenmoot van de derde klasse A, maar zal het nog lastig genoeg krijgen. USV (17) heeft al een straat achterstand op Nieuw Buinen en Ter Apel (29 punten). Misschien dat er nog een periode inzit. De laatste wedstrijden werden allemaal gewonnen. Hoonhorst is te groot voor de vijfde klasse en zal samen met Raalte strijden om de titel. Vilsteren heeft het lastig in deze klasse.

  • Bron: Bart Nijstad