HHC Hardenberg in verlenging onderuit

HARDENBERG - HHC maakte het AZ uit Alkmaar heel erg lastig, maar kwam net tekort. In de verlenging was het de ingevallen Ruben van Bommel die HHC uit de beker knikkerde 2-3. Net voor het einde van de regulieren speeltijd had invaller Joeri Church de Boshoek laten ontploffen. AZ stond met 1-2 voor en de eerste supporters hadden het sportpark al verlaten. Op de tribune merkte een supporter op. 'Die zullen spijt hebben dat ze weg gegaan zijn en ineens 2-2 op het scherm zien staan."

Het was op de Boshoek een grote zee van mensen, 4000 toeschouwers stonden en zaten zij aan zij. Ondanks het baggerweer was er niemand thuis gebleven, de sfeer was geweldig. Het kunstgrasveld bij de tennisbaan was omgetoverd in een groot Parc Fermee, het was net of je in Almere was voor de triatlon, zoveel fietsen.

AZ bepaalde in de eerste helft het tempo. HHC had iets teveel ontzag voor de eredivisie club. Vooral Jordy Clasie kreeg teveel ruimte en stuurde de ene na andere goede pass weg. Het was wachten op de goal die kwam. HHC verspeelde heel knullig op het middenveld de bal en de Griekse spits Pavlidis had geen moeite om de sterk keepende Jorick Maats te passeren. 

Maats was vooral in het begin de man die HHC op de been hielp. Met enkele goede reflexen hield hij zij doel schoon. Het doelgebied waarin hij in de stromende regen stond veranderde al snel in een grote modderpoel. Bij HHC vielen verder de twee reuzen in het centrum op. Aanvoerder Pascal Mulder en Serge Fatima hadden Pavlidis op het ene moment na helemaal in de achterzak zitten. HHC kreeg pas vlak voor rust door Jesper Drost de eerste kans.

Tweede helft

Na rust een heel ander HHC. Nu won het de duels en was het veel vaker op de helft van de Alkmaarders te vinden. Pascal Mulder en Serge Fatima deden er nog een schepje bovenop. Mulder denderde regelmatig met grote passen naar voren. Echte kansen kwamen er eigenlijk niet, totdat een vrije trap van Jones door Fatima, die boven iedereen uittorende binnen werd geknikt. Zou het dan toch nog? AZ leek zich niet druk te maken en veel spelers vielen om bij het kleinste duwtje. Scheidsrechter Robin Hensgens trapte er iedere keer maar weer in.

Wanneer HHC een klein kwartier voor het einde HHC de bal niet weg krijgt is het Odegaard die de 1-2 maakt. Maats ziet door alle benen om zich heen de bal te laat. Dan gaat HHC nog een keer gas geven. AZ moet achteruit, maar denkt de 1-2 over de streep te trekken. Als iedereen denkt dat al het vuurwerk op is, blijkt Joeri Church toch nog een vuurpijl bij zich te hebben. Vanaf 25 jaagt hij de bal kiezelhard in het doel en de Boshoek ontploft. In de verlenging gaat het toch nog mis. Mulder kan niet meer een moet worden vervangen. Als HHC de bal niet weg krijgt in de modderpoel, is het Ruben van Bommel die de 2-3 op het bord zet. Bij HHC zijn de bekende knollen op. De conditie geeft de doorslag, iedereen heeft genoten, alleen de terrein knecht zal niet blij zijn met het moeras. Er was weinig groen meer te bekennen.

  • Bron: Bart Nijstad