Humanitaire opvang in Dalfsen

DALFSEN – De gemeente Dalfsen gaat kijken naar plekken in de gemeente om asielzoekers tijdelijk de eerste opvang te bieden. De gemeenteraad ging maandag in meerderheid akkoord met een door D66 voorbereidde en door CDA, ChristenUnie, PvdA en VVD ondersteund voorstel om bij te dragen aan menswaardige opvang van asielzoekers.

Deze belangrijke motie benadrukt de gemeenschappelijke verantwoordelijkheid om bij te dragen aan de humanitaire opvang van asielzoekers, in het bijzonder gezien de huidige crisis in het aanmeldcentrum in Ter Apel. De meeste partijen in de gemeenteraad erkent de urgentie en de noodzaak om te handelen, vooruitlopend op de landelijke ‘Spreidingswet’.

D66 Dalfsen ziet dit als een kans om solidariteit en toewijding aan menselijke waardigheid te tonen, vooral in deze uitdagende tijden. De indiendende partijen zijn trots op de stappen die de gemeente Dalfsen neemt om in deze donkere tijden voor Kerst een verschil te maken. Deze motie weerspiegelt de inzet van Dalfsen voor het bieden van veilige en menswaardige omstandigheden voor iedereen die hulp nodig heeft

  • Bron: D'66 Dalfsen