Sportcentrum Emsland actief op de judo- en sambomat

OMMEN - Zaterdag 16 december kwamen een aantal judoka’s en sambists van Emsland in actie. In Hoogeveen werd het jaarlijkse Kersttoernooi judo gehouden en in Veldhoven vond het Lichtstad Open plaats waar sambo voor het eerst vertegenwoordigd was.

Beide toernooien kenden pittige tegenstanders voor onze sporters, maar ze deden hun uiterste best om zo dicht mogelijk bij en zelfs op het podium te komen. Robin Feenstra mocht de tweede plaats in ontvangst nemen bij de judo. Tygo Breuker, Julian Hoogenkamp, Nora Preuter, Jeftah van der Heijde en Kyan van Dalen kwamen helaas niet op het podium. Bij het sambo was er goud voor Bart Scholten en was er een tweede plaats voor Jurre Grondman en Mirre Ningbers.

Sambo is nog een vrij kleine sport in Nederland en is te vergelijken met judo en worstelen. Waar bij judo steeds meer regels komen, kan je bij sambo lekker vrij stoeien. Natuurlijk met haar eigen regels en respect voor elkaar. Ook eens sambo proberen? Kom dan op vrijdag van 18.15 tot 19.30 uur naar Sportcentrum Emsland.

  • Bron: Persbericht Emsland