Gezellige drukte op Kerstmarkt in Ommen

OMMEN - Het was zaterdag een gezellig drukte op de Kerstmarkt in Ommen. De weersomstangheden waren dit keer ook beter dan een jaar eerder. Het bleef nagenoeg droog, dus ideaal om er even uit te gaan om al dan niet kerstinkopen te doen.

Het vele publiek schuifelde langzaam langs de verschillende kerstkraampjes variërend van mooi opgesierde kerststukjes, wijn, snoep, wijn tot warme gebreide sokken. Er was zang, muziek en variété. Uiteraard ontbrak ook de Kerstman niet.

Stadsomroeper

De Kerstmarkt werd gehouden rondom de hervormde kerk, Varsenerpoort, Bermerstraat en Markt. In de kerk zelf kon geluisterd worden naar orgelmuziek en een zangkoor. Ook het fietsmuseum aan het Kerkplein was geopend en had aan belangstelling niks te klagen. Het publiek werd op de Kerstmarkt het museum in (geluid) door de vervangend Ommer stadsomroeper.

Kinderactiviteiten

Om geen enkele attractie te missen had de organisatie een wandelroute uitgezet. Het programma omvatte onder andere verrassende kinderactiviteiten en een echte kinderboerderij. Onderweg was er gelegenheid tot eten zoals warme oliebollen, kniepertjes of het drinken van glühwein en warme chocolademelk. De winkels bleven tot aan het eind van de Kerstmarkt geopend.

  • Bron: Tekst en foto's: Harry Woertink