Inzage Toekomstvisie Burgemeester Backxlaan Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN - Sinds april 2023 werkt de gemeente Dalfsen samen met inwoners en betrokkenen aan een Toekomstvisie voor de Backxlaan en omgeving in Nieuwleusen. Het concept van de visie ligt vanaf donderdag 14 december 2023 zowel fysiek als online ter inzage. Inwoners en betrokkenen hebben tot en met 7 januari 2024 de kans om hier feedback op te geven via een reactieformulier. Begin 2024 zal de gemeenteraad de Toekomstvisie bespreken, inclusief alle ontvangen feedback.

De gemeente heeft besloten tot het opstellen van een visie op de Burgemeester Backxlaan, omdat vanuit zowel inwoners als ondernemers diverse initiatieven kwamen rondom de Burgemeester Backxlaan en omgeving. Met de nieuwbouwplannen, eventuele scholenfusie, de herontwikkeling van bestaande locaties en de verwachte toename van verkeer, samen met de klachten die er al zijn over de verbinding tussen Noord en Zuid, is een krachtige en aantrekkelijke toekomstvisie nodig.

Toekomstvisie

In de visie wordt duidelijkheid gegeven over de toekomstmogelijkheden van de Backxlaan voor inwoners en potentiële initiatiefnemers. De visie voor de Backxlaan brengt initiatieven, ontwikkelingen, wensen en kansen samen. Begin 2024 wordt de visie door de gemeenteraad behandeld, inclusief alle ontvangen feedback. Een uitvoeringsprogramma maakt deel uit van het voorstel aan de gemeenteraad. Hierin wordt bepaald welke projecten die in de Toekomstvisie worden benoemd, prioriteit krijgen en op welke manier inwoners of belangengroepen hierbij betrokken moeten worden.

Locaties inzage Het concept van de visie is vanaf donderdag 14 december 2023 online te raadplegen op www.dalfsen.nl/backxlaan. Vanaf vrijdag 15 december ligt het ter inzage in het gemeentehuis van Dalfsen en in Kulthurhus de Spil in Nieuwleusen. Inzage van de visie en het geven van feedback is mogelijk tot en met 7 januari 2024.

Participatie

Inwoners en belanghebbenden hadden de afgelopen maanden verschillende mogelijkheden om hun ideeën, wensen en opmerkingen over de Burgemeester Backxlaan en omgeving te delen. De betrokkenheid begon met een dorpswandeling begin april, gevolgd door interviews en enquêtes. Daarnaast werden er twee bewonersavonden georganiseerd, kregen inwoners de gelegenheid om tijdens de Ondernemersbeurs in gesprek te gaan, en vonden er meerdere individuele gesprekken plaats met zowel inwoners als belangenorganisaties.

  • Bron: gemeente Dalfsen