Nieuwjaarswandeling op de Lemelerberg

 

OMMEN– Op donderdag 4 januari organiseert Landschap Overijssel in samenwerking met De Lemeler Esch Natuurcamping een nieuwjaarswandeling. Tijdens deze winterse wandeling zie je al het moois dat de Lemelerberg rijk is. Met zijn ongeveer 1000 hectare is dit het grootste terrein van Landschap Overijssel. Onderweg krijg je van de natuurgids uitleg over het ontstaan van de Lemelerberg, de prachtige flora en fauna en bij helder weer gaan jullie naar het uitzichtpunt om te genieten van de prachtige vergezichten over Salland en Twente. De wandeling start om 10.00 en duurt ongeveer 2,5 uur.

Lemelerberg

Vanaf het hoogste punt heb je een geweldig uitzicht over het heidelandschap en bij helder weer zelfs tot in Duitsland! Een deel van het jaar wordt de heide begraasd door een kudde van ongeveer 200 schapen waardoor er een verscheidenheid aan flora in het gebied ontstaat. De Lemelerberg heeft een rijke dierenwereld met onder andere veel vogelsoorten zoals boomleeuwerik en boompieper. Zelfs de zeldzame nachtzwaluw gebruikt dit gebied. Roofvogels als de buizerd en de raaf zijn trouwe bezoekers. Goed wandelschoeisel is aanbevolen voor deze excursie.

Boscafe De Lemeler Esch

De wandeling start vanaf het Boscafé. Bij terugkomst warm je heerlijk binnen op, of buiten bij de kachel op het gezellige winterterras. Geniet van een kop snert, warme chocolademelk met kniepertjes, oliebollen of andere lekkernijen.

Aanmelden

Meld je van te voren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 15 personen.

Kosten

De kosten zijn € 5, - per volwassene en € 3,- per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.

Ben je al donateur?

Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf € 2,- per maand. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

  • Bron: Landschap Overijssel