Dry January Challenge in Dalfsen

DALFSEN - Het is heel lang bekend dat alcohol slecht is voor de mens. Alcohol drinken vergroot de kans op slokdarmkanker, mondkanker, keelkanker, strottenhoofdkanker, leverkanker, darmkanker en borstkanker (bij vrouwen). Hoe meer iemand drinkt, hoe groter de kans op kanker. Alcohol kan ook verschillende ziektes aan de lever veroorzaken, zoals leverontsteking en levercirrose. Daarom wil de gemeente Dalfsen een actie beginnen. Een maand lang geen alcohol kan een stap zijn, naar misschien helemaal geen alcohol meer. Je zult je fitter voelen en energieker al zullen er heel veel zijn die het zien als betutteling. 

Dry January Challenge

Met het oog op het nieuwe jaar spoort de gemeente Dalfsen inwoners aan om deel te nemen aan de Dry January Challenge, een initiatief dat tot doel heeft alcoholische dranken een maand lang te laten staan. Inwoners uit alle kernen worden uitgenodigd om zich vóór 1 januari aan te melden bij een van de teams. Hier kan men online ervaringen delen en deelnemen aan een gezamenlijke inspanning om een maand lang geen alcohol te nuttigen. Bovendien maken de meest actieve deelnemers kans op mooie prijzen.
Kijk anders op de website van de gemeente Dalfsen. (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

  • Bron: Bart Nijstad