Help Egelopvang Vilsteren deze winter door!

VILSTEREN - In de zomer is er in Egelopvang Vilsteren hard gewerkt aan het verbouwen van de nieuwe opvangruimte. 'Dat was hard nodig! De egelopvang stroomde heel snel vol en zo veel egels hebben we nog nooit hoeven opvangen.'

'Een oproep voor nieuwe vrijwilligers en voor gastgezinnen zorgde ervoor dat we dagelijks onze egels kunnen voeden en verzorgen (en waar nodig behandelen).'

Op het moment werken ze zelfs dagelijks met twee vrijwilligers voor de verzorging. En ze kunnen nog altijd extra vrijwilligers en gastgezinnen gebruiken! 

Voor de verbouwing was geld nodig, Extra egels opvangen kost dus niet alleen extra inzet van vrijwilligers en gastgezinnen, maar ook het aanschaffen van extra voer en er zijn ook extra energiekosten en extra kosten voor behandeling waar nodig. 

Om meer geld in te zamelen voor de egelopvang wordt er elk weekend in december op camping Laarbrug een overdekt winterdorp georganiseerd in het restaurant van de camping. 

Je kunt hier een grote verzameling kerststalletjes komen bekijken en een aantal daarvan is ook te koop! Daarnaast worden er gezellige workshops georganiseerd en is er wat lekkers te eten en te drinken. De opbrengst is voor de egelopvang! Informatie vind je elders op de facebookpagina. 

Egelopvang Laarbrug in Vilsteren maakt onderdeel uit van ‘t Egelhuus in Hollandscheveld. De Stichting Dierenlot heeft een mooie donatieactie opgezet om de egelopvang in Vilsteren te sponsoren. Elke donatie voor de egelopvang wordt door Dierenlot verdubbeld! 

Doneren kun je op deze pagina: 

https://www.arkelchristmasstation.nl/project/overdekt-winterdorp/donors

  • Bron: Stichting het Egelhuus