Zwemuurtje speciaal voor (ex-)kankerpatiënten

OMMEN/HARDENBERG - Bewegen bij kanker wordt aangeraden, zwemmen is daar een mooi voorbeeld van. Ook is behoefte aan bewegen/zwemmen uitgesproken door zorgprofessionals en door patiënten zelf, maar zij ervaren een drempel om naar een regulier zwemuurtje te gaan.

Om in deze behoefte te voorzien start vanaf januari in zwembad De Slag een speciaal zwemmoment voor deze doelgroep 'Zwemmen met en na kanker'. We zien het vanuit het Vechtgenotenhuis en vanuit De Slag als een pilot, om te zien en te ervaren of er behoefte aan is. Ook Saxenburgh Medisch Centrum is hierbij betrokken, er vindt afstemming plaats met de oncologisch fysiotherapeut.

Vanaf 2024 wordt het doelgroepen bad vrijgehouden voor dit zwemmoment. Iedere 2e dinsdag van de maand van 13:45 - 14:30 uur ben je welkom, start 9 januari. Voor deze tijd is gekozen omdat het dan rustig is in het zwembad.

Gediplomeerd zweminstructrice Jenny Meijer begeleidt deze doelgroep. Naast inspanning-/ bewegingsoefeningen kan ze ook ontspanningsoefeningen geven (op basis van hydrotherapie). Ook is er een vrijwilliger van het Vechtgenotenhuis aanwezig.

Uitgangspunt van dit zwemuurtje is: luister naar je lichaam, doe alleen waar je je goed bij voelt.

Na afloop is er gelegenheid om met elkaar een kopje koffie of thee te drinken in de koffiecorner.

Het Vechtgenotenhuis is een centrum voor leven met en na kanker, laagdrempelig en altijd dichtbij. Hier kan je gratis en zonder verwijzing terecht. Onze vrijwilligers bieden jou een luisterend oor, je kan deelnemen aan (groeps)activiteiten of terecht voor een ontspannende massage. Wees welkom voor een kopje koffie of thee tijdens onze openingstijden.

Voor meer informatie bekijk de website www.vechtgenoten.nl of bel met Irma Veneman,

06-24541789

  • Bron: Stichiting Vechtgenoten