Het leven is een doorlopende voorstelling

OMMEN - In Ommen kennen ze hem allemaal, Lampie. Het grijze kapsel valt snel op. De man die elke week een column in het Ommernieuws schrijft. Willem Lampe geboren 65 jaar geleden in Steenwijk. ,, Ik ben een echte Steenwijker, geboren en getogen. Ik ben in 1983 doordat ik bij de NS Ommen als standplaats kreeg verhuisd naar Ommen. Wel altijd met de gedachte , we gaan nog wel weer terug. Alleen het is er nooit van gekomen, en het bevalt ons hier prima. Met 'Olde Veste speelden we tegen OZC, en toen ik aangaf dat ik naar Ommen ging verhuizen, was het balletje snel gelegd. Be Korf was toen trainer en haalde me over. Omdat ik ook vaak in het weekend moest werken, heb ik eigenlijk maar een jaar in het eerste gespeeld. Bij Ommen liep toen Rien Habers, en toen die vroeg of ik zondag minder problemen had met mijn werk, was de stap snel gemaakt."

Jan van Ommen

,, Bij Ommen en OZC schreef ik regelmatig stukjes voor het clubblad. Jan van Ommen vroeg me toen in Zwolle om eens een praatje te maken. Hij vroeg toen of ik niet wat anders wou schrijven dan alleen voetbal. Is een column niks voor jou. Ik wilde dat wel proberen. Ik heb helemaal geen journalistieke achtergrond, maar schrijven gaat me wel gemakkelijk af. Ik geloof dat het in 1997 was dat ik ermee begon. In Ommen was Broos Seemann overleden, dus dat stokje heb ik overgenomen. Dus ik doe het nu al meer dan 25 jaar."
Hoe komt hij aan elke week een verhaal. ,, Het leven is een doorlopende voorstelling. Er is altijd wel wat. Mijn broertje Andre doet het in Steenwijk voor de Oprechte Steenwijker. Die heeft in die twee jaar dat hij het doet al een boekje gemaakt. Als ik alle verhalen aan elkaar plak, kan ik de woning wel behangen."

Pensioen

Willem is inmiddels met pensioen. Zijn afscheidsfeestje zal hij niet snel vergeten. Hij had iets teveel pretkegels op en viel van de fiets. Met het hoofd onder de pleisters, zag Lampie er niet uit. Daar kreeg hij later nog wel commentaar op. Willem heeft hobby's zat. Vissen is een grote passie en ook het voetbal natuurlijk. Regelmatig is Willem te vinden bij FC Ommen, Vilsteren of SC Lemele.  Willem zal nog lang niet achter de geraniums zitten.

  • Bron: Bart Nijstad