Kanaalderby is prooi voor Bergentheim, 1-3 winst

BEERZERVELD - Mariënberg verloor zaterdag met 1-3 van een beter, feller en slimmer Bergentheim. Mariënberg had het gewoon niet en dat werd genadeloos afgestraft door Bergentheim dat won met 1-3. Mariënberg had het gewoon niet afgelopen zaterdag afgezien van de eerste tien minuten. Het kwam vrij vroeg op voorsprong. Een heerlijke uithaal van Job Wolters verraste doelman Karel Pullen volkomen, hij dacht misschien dat de bal naast ging, 1-0 voor de thuisploeg.

Al snel kwam Bergentheim langszij. Een hoge bal werd verkeerd getaxeerd en vervolgens was het een koud kunstje voor Nick Buitenhuis om de gelijkmaker aan te tekenen.

Bergentheim nam de regie over, kwam steeds beter in haar spel en wist enkele spelers van Mariënberg volledig te neutraliseren. De 1-2 van Bergentheim was exemplarisch voor de hele middag. De nr. 7 van Bergentheim mocht frank en vrij, ruim dertig meter op de helft van Mariënberg met de bal aan de voet, rustig zijn gang gaan.

Na rust probeerde de thuisploeg het wel maar stond Karel Pullen enkele keren goed in de weg.

Hij had een geweldige reflex op de zekere 2-2 van Micheal Zweers. Hij ranselde de gelijkmaker als een Koning uit zijn kooi. Aan de andere kant viel de goal wel en zo stond er na negentig minuten voetbal 1-3 op het bord en blijft Bergentheim de koploper met Mariënberg op de derde plaats.

• Bron: Alfred Dorgelo