Oprichting Starters Collectief Ommen

OMMEN -  Op 17 november feliciteerde wethouder Alice van den Nieuwboer de initiatiefnemers met de oprichting van het Starters Collectief Ommen.  De bestuursleden Laurens van der Bent en Leslie Schokker namen de bloemen in ontvangst. Patrick Huisjes het andere bestuurslid ontbrak. Samen de krachten bundelen om betaalbaar wonen in de gemeente Ommen te realiseren. Dat is de missie van het onlangs opgerichte Starters Collectief Ommen. Dit is een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO): een vorm van projectontwikkeling waarbij toekomstige bewoners samen opdrachtgever zijn voor hun eigen nieuwbouwproject.

Bouwen in een collectief stimuleren

In de raadsvergadering van maart 2022 is een motie aangenomen die het bouwen in CPO moet stimuleren in Ommen. Het is hiervoor belangrijk dat verschillende doelgroepen zich verzamelen in een collectief. De kosten voor het opstarten van zo’n collectief zijn voor rekening van de groep zelf. Wel kan het financieel ondersteunen van de opstart van het collectief ervoor zorgen dat dit makkelijker wordt. Afgelopen zomer kende het college van burgemeester en wethouders daarom een financiële bijdrage toe aan het CPO-collectief voor starters in Ommen.

Aanmelden

Door het oprichten van deze vereniging heeft de gemeente één aanspreekpunt om de starters binnen Ommen te bereiken. Er is veel vraag naar betaalbare starterswoningen. Door dit initiatief te ondersteunen hoopt de gemeente meer mogelijkheden te creëren voor deze starters. Meer informatie over het CPO-collectief is te vinden op de website www.starterscollectiefommen.nl. Hier kunnen starters zich ook aanmelden

  • Bron: Gemeente Ommen