Eddie en Jan - Foto: Wouter Groote Schaarsberg

NIEUWLEUSEN – Met enige nadruk zeiden ze vooraf nog dat het een eenmalig gebeuren zou worden. Voormalige DJ’s Eddie Mensink en Jan Oostra (oftewel DJ Oosie) bundelden op 4 februari dit jaar hun krachten voor een ouderwetse avondje muziek en gezelligheid in ’t Witte Peerd in Nieuwleusen. Maar het loopt anders. Volgend jaar op zaterdag 3 februari staan ze er namelijk weer achter de draaitafels.

Eddie: “De eerste keer was zo’n succes en we vonden het zo leuk dat we, toen we weer werden gevraagd door ’t Witte Peerd, toch maar hebben besloten om het nog een keer te doen. Na afloop van de eerste keer kregen we ook al van heel veel bezoekers de vraag om dit nogmaals te organiseren.”

De twee komen allebei uit Nieuwleusen en kennen elkaar al sinds hun jeugd. Eddie is 56, Jan 61. Onafhankelijk van elkaar bouwden ze in de jaren zeventig, tachtig en negentig een carrière op als DJ in het uitgaansleven van (grotendeels) Noordoost-Nederland. Met de muziek die toen populair was. Van oude disco kneiters van Boney M. tot U2, van R&B tot Golden Earring. Eddie stond er in die tijd bekend om dat af en toe ook aan te vullen met Nederlandstalig. “In het begin tikten ze naar hun voorhoofd, maar na een jaar of drie kwamen de grootste critici zelf met verzoekjes in die richting”, vertelt hij. Jan en hij werken nu ook al zo’n negentien jaar samen achter de schermen bij het Mega Piraten Festijn: Eddie als hoofdorganisator, Jan als terreinmeester. “Eigenlijk zijn we nu met hetzelfde bezig als vroeger als DJ: het vermaken van mensen”, vertelt Jan. “Niet meer op een podium, maar achter de schermen.”

Ze hebben er opnieuw heel veel zin in. Eddie: “De eerste keer hadden we ontzettend veel nummers klaarliggen. Zo veel dat we er nog wel vele andere avonden mee kunnen vullen. We gaan weer voor een avond vol nostalgie, maar ook met muziek van nu. En dit wordt echt de allerlaatste keer.” Hij herstelt zich. “Wacht even, dat zei ik de vorige keer ook. Nou, wij gaan ervan uit dat dit de laatste keer wordt, maar het loopt zoals het loopt…”

De avond met DJ Eddie Mensink en DJ Jan Oostra begint om 20.30 uur. De entree is gratis. Er is geen voorverkoop

  • Bron: Persbericht Wouter Groote Schaarsberg