Pascal en Thijmen thuis bij HHC

Pascal Mulder en Thijmen de Lange vinden HHC Hardenberg een warm bad

HARDENBERG/OMMEN - Het is dinsdagavond en Pluvius heeft de sluizen boven het trainingsveld van HHC Hardenberg maar eens flink open gezet. Binnen de kortste keren zijn de selectie spelers tot aan de draad aan toe nat. De warme douche na afloop zal voor iedereen prettig aanvoelen. Ondanks het slechte weer spat het plezier er vanaf. Alles gaat in de grootste versnelling bij de club uit de tweede divisie. Bij de selectie spelen twee jongens uit Ommen, Pascal Mulder (19-01-1999) en Thijmen de Lange (07-03-2003). Beiden hebben het enorm naar hun zin bij HHC Hardenberg. ,, Het voelt als een warm bad," zeggen beiden.

Pascal Mulder

Mulder begon zijn carrière bij OVC'21. ,, Ik heb daar tot aan de E pupillen gespeeld en ben daarna PEC Zwolle gegaan. Ik was eerst rechtsbuiten en later spits. Vanaf de C elftallen ben ik naar achteren gegaan en ik ben daar ook niet meer verdwenen. Het stopte bij jong PEC, want er moesten veel spelers weg. Ik ben toen naar Staphorst gegaan."Bij Staphorst werd Pascal Mulder al snel aanvoerder. Zijn capaciteiten werden ook gezien door andere clubs.Na vier seizoenen Staphorst trok HHC aan de bel en nu voetbalt Pascal Mulder voor het tweede seizoen op de Boshoek. Om zijn arm zit inmiddels de vertrouwde aanvoerdersband. Naast het voetballen, werkt Pascal Mulder voor 25 uur bij een bedrijf in Ommen. ,, Dat is vijf keer vijf uur en heel goed te combineren met het voetbal hier. Daarnaast is het lekker dichtbij. Ik heb zeker nog ambities om betaald voetbal te spelen, maar dan moet het wel goed voelen. En als dat niet komt dan is het ook goed." Mulder deed zaterdag niet mee door een kuitblessure, maar hoopt zaterdag weer te kunnen spelen. ,, Ik heb een half uurtje gelopen en dat ging goed. Daarna kon ik lekker droog in het krachthonk zitten. Ik heb hoop dat ik zaterdag tegen Scheveningen weer mee kan doen." Mulder ziet dat hij nog wel stapjes kan maken. ,, Mijn linkerbeen moet nog beter en coachen moet ook nog wel een tandje bij."

Thijmen de Lange

Thijmen de Lange is opgegroeid bij de andere club uit Ommen , OZC. Hij is met zijn eerste seizoen bezig. ,, Ik ging van jongens voetbal naar mannen voetbal, dat was wel even wennen. Ik kon wel bij FC Twente blijven, maar dan zou ik weinig spelen. Vorig seizoen speelde ik ook al niet veel, dus dit is een goede oplossing." Thijmen de Lange kwam enkele jaren geleden groot in het nieuws, door zijn wereldgoal dat op YouTube de hele wereld overging. De Lange staat bij HHC bekend om de goede conditie. ,, Bij al die testjes staat hij dik bovenaan," klinkt het uit de mond van Pascal Mulder. Bij Thijmen de Lange komt er een grote grijns om zijn mond. ,, Ja, lopen is wel een pluspunt van mij. Ik ben snel, heb een goede dribbel en een hele goede conditie. Ik train ook nog twee keer in de week bij Twente mee, tenminste als het allemaal goed valt. Daarnaast heb ik zeker nog ambities om betaald voetbal te spelen, die hoop heb ik nog niet opgegeven. Alleen hier maar een basisplaats krijgen en mezelf verbeteren." Ook de Lange heeft naast het voetballen een baan. ,, Ik werk 24 uur en dat bevalt me ook prima. Het is goed te combineren. Vond het ook prettig dat Pascal bij HHC speelde, want we zijn vrienden. We rijden ook samen, en dat is ook prettig. Het is maar een klein stukje, maar met zijn tweeën is toch prettiger."  Beide spelers blijven met beide benen op de grond staan en gaan elke keer met heel veel plezier naar Hardenberg. HHC Hardenberg kan er nog veel plezier aan beleven.

 

  • Bron: Bart Nijstad