Mariënberg wint simpel met 7-1

BEERZERVELD – De Westerpark bewoners gaan nog steeds als de brandweer en met de zevenklapper tegen de gasten uit Bornerbroek blijven ze de doelpunten als vallende pepernoten aan elkaar rijgen.

Roy Doek lijkt zichzelf de laatste weken opnieuw te hebben uitgevonden. Hij heeft het neusje weer ergens in de krochten van het zwarte gat opgeduikeld en wist afgelopen zaterdag andermaal het doel te vinden, zelfs twee keer.Net als Rolf Hofsink die ook twee wist te scoren. De andere doelpunten kwamen op naam van aanvoerder Dennis van der Veen, een eigen doelpunt en Daan Kok (amper 17 jaar). Na jaren en jaren scoorde er weer een Kokkie op het Westerpark. 11 november 2023 blijft voor altijd een legendarische dag in huize Kok aan het kanaal. Want Daan Kok maakte zijn eerste goal ooit in het vlaggenschip, hij was sneller bij de bal dan de keeper van Bornerbroek. Hij schoof het leder tergend langzaam tegen het bollende net en produceerde de uiteindelijke 7-1 eindstand. Hij beukte van blijdschap op het veld. Een jongensdroom, eindelijk weer eens een Kok die wist te scoren in de hoofdmacht.

Mariënberg had op een waterkoud Westerpark weinig te duchten van Bornerbroek, afgezien van het eerste kwartier waar de ploeg van trainer Danny van Laar snel de gelijkmaker na de 1-0 voorsprong en een schot op de paal uit één zag spatten. Verder had de thuisploeg de touwtjes wel in handen.Na 45 minuten stond er een geruststellende 4-1 tussenstand op het scorebord.Na rust duurde het even voordat er verder gejuicht kon worden.Maar de 5-1 van Rolf was en fraaie, een mooi stiffie vanaf de zestien. De 6-1 van Dennis van der Veen was naast een bekeken schot ook eentje voor de spreekwoordelijke boeken. Maar de gunfactor had toch dat joch van Kok met zijn 7-1, nog maar 17 zomers oud.

• Bron: Alfred Dorgelo