Randy Vink het goudhaantje

NIEUWLEUSEN - Het hoofdveld was te drassig, maar op veld twee raasde SV Nieuwleusen als een wervelwind over het veld. Tubantia werd met een duidelijke 5-0 nederlaag de oren gewassen. Daar was ook helemaal niks op af te dingen. De thuisclub was vanaf het begin de toonaangevende ploeg. Het greep de bezoekers gelijk bij de strot. Tot aan het eind werd er vol gas gegeven. Na zeven wedstrijden staan de oranje hemden bovenaan, terwijl het woord kampioenschap nog niet is gevallen. Het bestuur en trainer blijven met beide benen op de grond staan. Voorzitter Erwin van Leussen loopt er ook niet voor weg. ,, Met de versterkte degradatie regeling zijn we blij als we erin blijven. Het linkerrijtje is dan mooi meegenomen. Maar als we kampioen worden, dan lopen we er niet voor weg. Het is nog een jonge ploeg en er zit nog genoeg rek in."

Randy Vink

In de spits gaat Randy Vink (21) de hele wedstrijd te keer. Hij sleurt, hij loopt en hij scoort drie keer. De verdediging van Tubantia had handen en voeten nodig om Vink af te stoppen. Vink was blij dat hij twee jaar geleden niet naar FC Emmen was gegaan. , Ze wilden me hebben voor onder de 21, en daar had ik niet zo trek in. Nu speel ik met mijn vrienden. Ja, dit is echt een vriendenteam, en niet elf maar achttien man. En daarnaast voel ik me super fit." Nieuwleusen liet goed voetbal zien, de oranje hemden wisten elkaar makkelijk te vinden. Achterin stonden Roy Bollemaat en Saake Malestein als een huis. De enige die weinig ballen kreeg was doelman Tim Hoogenkamp.

De keuze is reuze

Coach Jeroen Elzinga en kind van de club heeft genoeg keuzes. Hij systeem staat als een huis en als er een paar man gewisseld worden, gaat het niveau niet naar beneden. De jonge Roy in 't Veld is daar een goed voorbeeld van. De stofzuiger gooit alle gaatjes dicht op het middenveld en alles gaat in een hoog tempo. Het is wat anders dan het gesjok dat Maarten de Roon in het Nederlands elftal laat zien. Het ene moment staat in 't Veld aan de zijkant bij een ingooi, een paar tellen later is de man bijna rechtsback. Als de motor na ruim driekwart wedstrijd begint te stotteren, komt Ruben Brinkman erin. Brinkman laat zich gelijk gelden met drie harde schuivers. Twee met moeite gestopt door Thom te Vaanholt en de derde suist voorbij de paal. De bezoekers spelen dan al heel lang met tien man, want Boaz Dekker mag vlak voor rust de douche opzoeken na een onbesuisde tackle op Tom Vasse. Na de mooie goal van Reiner Meijerink in de 80ste minuut gaat de gaskraan nog een keer open en geeft Randy Vink met twee goals de uitslag nog wat meer glans. Na de 1-0 was de 2-0 van Tom Vasse. Het publiek kreeg waar voor zijn geld.

  • Bron: Bart Nijstad