Recordopbrengst Diabetes Fonds

OMMEN - De collecte voor het Diabetes Fonds heeft in de gemeente Ommen het recordbedrag opgeleverd van maar liefst € 8.831,--. Dat is bijna € 1.500,-- meer dan vorig jaar. Daarnaast bracht de sponsoractie (100 kilometer trailrun) van collectecoördinator Bertine Grootemarsink nog eens € 1.840,-- extra op.

Wat is diabetes

Diabetes, suikerziekte, is een ziekte waarbij het lichaam de bloedsuiker niet meer in evenwicht kan houden. Dat komt doordat het lichaam te weinig van het hormoon insuline heeft. En ook reageert het lichaam vaak niet meer goed op insuline. Of het maakt helemaal geen insuline meer. Insuline regelt de bloedsuikerspiegel. Voor onderzoek is veel geld nodig. De meest voorkomende soort is diabetes type 2. Negen van de tien mensen met diabetes hebben diabetes type 2. Zij hebben te weinig insuline in het lichaam en reageren daar ook niet meer goed op. Vaak komt het door te weinig bewegen en dat mensen te zwaar zijn.

Het opgehaalde geld gaat naar onderzoek om diabetes te genezen, beter te behandelen of te voorkomen. De organisatoren danken alle gulle gevers in de gemeente Ommen en de 200 collectanten voor hun inzet.

  • Bron: Bart Nijstad