Unieke samenwerking in het onderwijs

OMMEN - Woensdag 8 november is een unieke samenwerking van start gegaan tussen de basisscholen “De Kardoen” en “Het Koloriet” en het Vechtdal College Ommen: Grenzeloos Onderwijs Ommen, kortweg Goo!

Goo! is een pilot waarbij tegemoet gekomen wordt aan de interesses en mogelijkheden van basisschoolleerlingen die toe zijn aan nieuwe uitdagingen of juist opzien tegen de overstap naar het voortgezet onderwijs. Daarnaast wordt in de pilot onderzocht hoe het lesaanbod beter afgestemd kan worden tussen basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Kortom: een unieke samenwerking waarbij van en met elkaar geleerd wordt.

Maar liefst 100 enthousiaste leerlingen uit de groepen 7 en 8 van ‘De Kardoen’ en ‘Het Koloriet’ volgden deze ochtend één van de vijf vakgebieden: Engels/Frans, rekenen/wiskunde, Nederlands/ontdekkend leren, techniek/koken of Wereldwijz!. De pilot omvat vier blokken van zes weken, twee lesuren per week.

De drie scholen gaan vol energie en vertrouwen Goo! vorm en inhoud geven en verwachten dat deze pilot volgend jaar uitgebreid wordt voor deelname van meerdere basisscholen in Ommen en omgeving.img-20231108-wa0023.jpg

  • Bron: Vechtdal College Ommen