DEDEMSVAART - De nieuwbouwwijk Parcour met  ongeveer 40 woningen op riante kavels met oprijlanen, ligt ten zuiden van het centrum in een parkachtige omgeving omringd door bos en water. Bewoners klagen over slecht begaanbare wandelpaden door overwoekerde netels en distels. Ondanks meerdere pogingen van omwonenden om contact te leggen met de gemeente over het beheer, lijkt er weinig respons te zijn

Bewoner Praas heeft namens de bewoners tijdens de recente raadsvergadering in Hardenberg zijn bezorgdheid geuit over de achteruitgang in de villawijk Hij benadrukte het gebrek aan onderhoud in de wijk en de terughoudendheid van de gemeente Hardenberg om hierover met omwonenden te praten. Plan Parcours, ooit een prachtige woonwijk met een parkachtige uitstraling, is de afgelopen 15 jaar steeds verder achteruitgegaan.

Dankzij een vraag van de VVD wordt er nu een gesprek georganiseerd tussen omwonenden en wethouder Martijn Breukelman. Het doel van dit gesprek is om het oorspronkelijke plan, zoals vastgelegd in het beeldkwaliteitsplan, nieuw leven in te blazen en van plan Parcours weer een prachtig gebied met regionale betekenis te maken.

p1060730 kopie

Foto's: Vechtdal/Media

p1060733

p1060727