Vogelshow “De Tuinfluiter” Ommen

OMMEN - Vogelvereniging “De Tuinfluiter” organiseert van woensdag 15 t/m zaterdag 18 november haar jaarlijkse vogeltentoonstelling in haar clubgebouw aan de Korenmolen 21.

Tijdens deze onderlinge vogelshow presenteren vogelliefhebbers uit Ommen en omgeving hun zelfgekweekte kanaries, tropische vogels, parkieten en Europese cultuurvogels aan het grote publiek in Ommen en andere liefhebbers uit de wijde regio.

Ruim 400 vogels worden op de dag voorafgaand aan de show gewaardeerd door keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. De criteria die de deskundigen bij hun beoordelingen gebruiken zijn tekening, formaat, kleur en niet in de laatste plaats de kleur van de vogels. Hierbij heeft iedere keurmeester zijn of haar eigen specialiteit. Het evenement vindt plaats onder de vlag van de overkoepelende organisatie, de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers.

Vanaf woensdagavond zijn de vogels van diverse pluimage te bekijken in de sfeervol ingerichte showruime van het clubhuis van De Tuinfluiter, aan de Korenmolen 21.

De openingstijden van de tentoonstelling zijn woensdag 15 nov. van 20.30 tot 22.00 uur, donderdag 16 en vrijdag de 17e van 14.00 tot 22.00 uur en zaterdag 18 nov. van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang tot de show is gratis.

De Ommer vogelvereniging heeft een werkgroep die een reputatie heeft opgebouwd met het maken van kwalitatief hoogwaardige voedertafels, nestkastjes, egelkastjes e.d. voor in de tuin. Bezoekers van de show krijgen ook de gelegenheid om deze producten te bekijken en eventueel aan te schaffen.

Om nu al op de kalender te zetten: Tussen Kerst en Oud&Nieuw zal sporthal De Slaghen het decor zijn van een provinciale vogelshow. Ruim 2000 vogels uit heel Overijssel verzamelen zich dan enkele dagen in Ommen voor een schoon- en fitheidscompetitie, waarbij bezoekers welkom zijn.

  • Bron: Persbericht de Tuinfluiter