Bert Heijkoop en de liefde voor de natuur

HARDENBERG - In de Koppel is op dit moment een expositie van natuur fotograaf Bert Heijkoop te zien.In de Koppel heeft Bert Heijkoop 18 foto's  die door hem zijn genomen rondom Hardenberg, vergroot tot het formaat 30 bij 40 cm. Deze foto's zijn nog tot het eind van het jaar te zien in de Koppel. ,, Ik moest al snel alles weer herstellen want alles was er afgevallen, dus nu zit het met ducttape goed vast." Ook op de Facebook pagina van Natuur Hardenberg zijn regelmatig foto's te zien van Bert Heijkoop.

Bert Heijkoop

Bert Heijkoop is 64 jaar en werkt al heel lang bij SealEco.bv in Lemelerveld. ,, Ik werk daar al heel lang, we begonnen met drie man en nu werken we met 45 man. We werken door heel Nederland. Over een paar jaar mag ik eruit, maar mijn vader heeft ook tot zijn 78ste door gewerkt. Ik denk nog helemaal niet aan stoppen, vindt het nog veel te leuk." SealEco is een bedrijf dat zich richt op daksystemen, gevelsystemen en  vijver –en Geosystemen.

Wanneer begonnen

Bert begon al op zijn 16de met foto's maken van natuur. ,, Toen schafte ik mijn eerste spiegel- reflex camera aan. Ik maak voornamelijk foto's van landschappen. Vogels trekken met niet zo. Later ben ik een tijdje gestopt omdat het toch wel erg duur werd. Digitaal was er nog niks, dus elk rolletje ging naar de fotograaf. Een rolletje was al snel 36 foto's en als het dan allemaal een gulden is, dan werd het wel een dure hobby. Ik heb het later weer opgepakt omdat het toch weer gaat kriebelen. Ik maak foto's in de buurt van Hardenberg, zoals het Vechtpark, Oldemeijer en de Zwieseborg. Mijn zoon Wilbert is ook besmet met het virus maar die gaat weleens bewust ergens heen. Ik denk dat hij ook wel bij die gier bij de Lemelerberg heeft gestaan. Ik doe dat niet. Ik vind vroeg in de ochtend of tegen de avond wel leuk. Ik moet dan wel vroeg op staan, maar dan heb ik wel mooie foto's. Ik kan nu ook bijvoorbeeld van acht foto's , één hele mooie foto maken. Dit doe ik dan in HDR." HDR staat voor High Dynamic Range. HDR beelden zijn van een betere kwaliteit dan 'standaard' SDR beelden.

De Koppel

Bert zijn foto's zijn dus te bewonderen in de Koppel. ,, Ik was er laatst met mijn kleinkinderen. Ik vind het erg leuk allemaal, ik zie ook dat er veel jeugd komt. Daar keek ik van op, maar mijn kleinkinderen vonden het ook erg interessant allemaal. Zeker de moeite waard." Tot eind december zijn de foto's van Bert Heijkoop te bewonderen.

  • Bron: Bart Nijstad