Tekst en foto: Harry Woertink

OMMEN - Het seizoen voor het Historisch Rijwielmuseum in Ommen zit er weer op. Als afsluiting en op veler verzoek hebben vrijwilligers van het museum, sommigen met hun kleinkinderen, donderdagmiddag nog even fietsend een bezoekje gebracht aan de bewoners van Nijenhaghen en die van het Vlierhuis. Uiteraard op historische fietsen en gekleed in even zo historische kleding. Bovendien werden liedjes van vroeger gezongen. Het viel allemaal goed in de smaak bij de bewoners.

Winterstop

Na een heel succesvol seizoen heeft het museum een winterstop ingevoerd. Zaterdag 29 oktober is de laatste openstelling. Het museum wordt de komende maanden opgepoetst en klaargemaakt voor een nieuw seizoen. Zaterdag is er voor alle museummedewerkers een feestelijke afsluiting met een hapje en een drankje in molen De Lelie. Er wordt teruggeblikt op het afgelopen museumseizoen dat voor het eerst plaatsvond in een eigen pand aan het Kerkplein 6.

December Voorstelling

Ondanks een winterstop wordt er achter de schermen door de museum vrijwilligers hard gewerkt aan de opvoering van een nieuwe openluchtvoorstelling, zoals dat vorig jaar ook werd gehouden samen met de Bargzangers uit Lemele. De datum van de voorstelling is vrijdag 22 december. Om 19.00 uur en 20.00 uur wordt dan op het Kerkplein een verhaal uit 1938 verteld en opgevoerd met de titel “Manke Jaantie gered door Petrolie Appie”. Mis het niet en zet het in uw agenda.

Tekst en foto: Harry Woertink

  • Bron: Persbericht Historisch Fietsmuseum Harry Woertink