Volle zaal in de Stoomfabriek voor Old Ni-js

DALFSEN – Een uitverkocht theater de Stoomfabriek genoot vrijdagavond van het optreden van Old Ni-js. Deze band met maar liefst drie leden uit Normaal, speelde vele covers uit hun Normaal verleden.

Het was eens totaal wat anders dan de befaamde optredens van Normaal aan de Brinkweg. Bassist Wimke van Diene, Normaal lid sinds de beginperiode, was één van de bandleden van Old Ni-js. Gitarist Ferdy Joly, die ook in de beginperiode actief was bij Normaal en ook nu weer meespeelt,  was de frontman van Old Ni-js. Han Mali, drummer bij Boh Foi Toch en Jan Kolkman, die ook een aantal jaren bij Normaal op het podium stond, maakten het viertal compleet. 

Het viertal bracht veel oude nummers uit de beginperiode van Normaal, afgewisseld met een paar nummers van Boh Foi Toch, uiteraard allemaal in het Achterhoeks dialect. De bezoekers konden de meeste nummers volop meezingen, oude tijden herleefden waarbij het staan in de feesttent vervangen was door het zitten op het pluche van het theater.

De bezoekers waren het er na afloop wel over eens, laat Old Ni-js hier maar weer een jaarlijkse traditie van maken in Dalfsen.

  • Bron: Evert Jan Pasman