VECHTDAL - Begin mei zijn ruim 140 deelnemers gestart aan de Vitaal Vechtdal Challenge. De Vitaal Vechtdal Challenge is een wandelprogramma van 20 weken, speciaal voor mensen met een chronische aandoening. Wekelijke wordt er onder begeleiding van een wandelcoach en zorgprofessional gewandeld in Avereest (Balkbrug en Dedemsvaart), Dalfsen, Hardenberg en Ommen.

“We zijn begin mei positief verrast door het aantal deelnemers aan de challenge”, zo vertelt Ellen van der Vegte van Vitaal Vechtdal. “Vooral in de regio’s Dalfsen en Avereest, waar de challenge dit jaar voor het eerste wordt georganiseerd, waren de aanmeldingen hoger dan vooraf verwacht en hebben we last-minute nog extra wandelcoaches ingeschakeld”.

Nu, halverwege de challenge, wandelen er wekelijke nog 130 deelnemers mee verdeeld over 8 groepen. De deelnemers hebben zichzelf veelal aangemeld omdat ze weten dat wandelen goed voor ze is. Soms extra gestimuleerd door een zorgprofessional of familielid. Een deel van de mensen wordt gedurende de challenge enthousiast over het wandelen, een ander deel blijft het zien als noodzaak. “Voor ons is belangrijk dat deelnemers het positieve effect ervaren van bewegen en een gezonde leefstijl op de gezondheid”, zo geeft Ellen aan. “Uiteraard hopen we dat mensen na de challenge in beweging blijven. Dan is de challenge ècht geslaagd”.

Op zaterdag 25 september wordt de Vitaal Vechtdal Challenge afgesloten met een gezamenlijke wandeling in het Vechtdal. Tijdens deze afsluiting zijn er routes uitgezet van diverse afstanden, zodat iedere deelnemer de challenge op eigen niveau kan afsluiten.

Samen met regionale organisaties en gemeenten stimuleert Vitaal Vechtdal inwoners in het Vechtdal om aandacht te besteden aan hun gezondheid. Een voorbeeld hiervan is de Vitaal Vechtdal Challenge. Wil jij weten welke activiteiten we bij jou in de buurt organiseren? Kijk dan op onze webpagina voor meer informatie: www.vitaalvechtdal.n