Burgemeestersontbijt met Het Kompas en Ichthus

DALFSEN/OMMEN  - Groep 5 tot en met 8 van Het Kompas in Nieuwleusen hadden de eer om dit jaar deel te nemen aan het burgemeestersontbijt in het gemeentehuis in Dalfsen. Afgelopen dinsdagochtend 10 oktober schoven 29 kinderen aan bij het ontbijt in het gemeentehuis. Burgemeester Erica van Lente en kinderburgemeester Laure Veldman verwelkomden iedereen en aten mee. Dit landelijke ontbijtevenement is opgezet door het Nationaal Schoolontbijt.

Ommen

In Ommen schoof burgemeester Hans Vroomen aan met groep 5 en 6 van CBS Ichthus uit Lemele. Hij is een van de  239 burgemeesters in heel Nederland die samen met bakkers en basisscholen uit hun lokale regio aan tafel schuiven om te leren over een goed en gezond ontbijt.

Nationaal Schoolontbijt

Het burgemeestersontbijt is een vast onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt. Het Nationaal Schoolontbijt is een landelijk ontbijtevenement, met als droom een gezond ontbijt, elke dag en voor ieder kind. Van 10 - 13 oktober schuiven in heel Nederland kinderen aan de ontbijttafel met de burgemeester. Daarnaast is van 6 - 10 november de 21e editie van het Nationale Schoolontbijt op scholen.

  • Bron: Bart Nijstad