Tekst en Foto's: Harry Woertink
Tekst en Foto's: Harry Woertink

OMMEN - De muzikale vertelling ‘Droom de Dag’, een oud historisch volksverhaal over kasteel Eerde, was vrijdagavond goed voor een volle kerk. Vooraf waren er totaal 775 (gratis) zitplaatsen uitgegeven voor het evenement in de gereformeerde kerk aan de Bouwstraat in Ommen. De muzikale vertelling werd georganiseerd door het Ommer Mannenkoor, als laatste programmaonderdeel van de viering ‘Ommen 775 jaar stadsrechten’.

Vertelling, zang en muziek

Het publiek genoot zichtbaar van de vertelling, zang en muziek. Behalve het Ommer Mannenkoor traden ook de vrouwen van het Ommer Popkoor Vocalicious en enkele solisten voor het voetlicht. Dit alles over de vroegere kasteelheer, Evert van Essen, bekend als roofridder van de omgeving. Hij had zijn oog laten vallen op de jonge Gisela van Damme, dochter van een naburig kasteelheer. Maar Jonker Arent was de oude roofridder voor.

Bisschop Vroomen

De verbindende teksten werden uitgesproken door de bekende Marga Kool, de muziek en algehele leiding was in vertrouwde handen van dirigent Gezinus M. Veldman. Ook een rol was weggelegd voor burgemeester Hans Vroomen. Hij speelde de bisschop, gestoken in een fluwelen mantel met als hoofddeksel een mijter.

 

  • Bron: Harry Woertink