Martin Oostenbrink wil normale politiek

SCHUINESLOOT – Martin Oostenbrink (36)  geboren in Dedemsvaart staat bij de BBB als twaalfde op de kieslijst. ,, Op dit moment is dit een twijfelgeval.” BBB dat glorieus de provinciale staten verkiezingen had gewonnen, is nu bezig aan een vrije val. Volgens Martin heeft dat te maken met de partij van Pieter Omtzigt. ,, Sinds hij te kennen heeft gegeven om mee te gaan doen , zijn veel mensen naar die partij geswitcht. Maar Caroline van de Plas en Pieter Omtzigt kunnen heel goed door een deur, dus misschien dat we elkaar wel vinden bij de nieuwe verkiezingen.”  

Loopbaan Martin 

Na twintig jaar Dedemsvaart ging de sympathieke Martin Oostenbrink, Nederland verder verkennen. Zijn studie Europese studies begon in Leeuwarden, en via Rotterdam, Utrecht belandde hij in Den Haag (Voorburg).  Hij begon bij het ministerie van Buitenlandse zaken. ,, Ik wilde wel verder kijken anders raak je afgestompt. Ik heb dus in allerlei maatschappelijke organisaties en commerciële bedrijven in de keuken mogen kijken, zodat ik een wat breder inzicht heb gekregen.” 

Normale politiek 

Twee jaar geleden is Martin lid geworden van de BBB. ,, Ik ben afdelingshoofd bij het ministerie van Binnenlandse Zaken in Den Haag, en dacht er moet wat veranderen in dit land.  Het partij programma van de BBB stond mij aan en ik dacht afgelopen zomer ik ga solliciteren als kandidaat voor de Tweede Kamer Verkiezingen. Na vele gesprekken sta ik nu op de twaalfde plek voor de BBB. We doen in ons land, zo moeilijk over bepaalde zaken. Bij de BBB merkte ik dat ze het gewoon in Jip en Janneke taal willen doen.  Heel veel oude mensen, snappen het niet meer. Waarom maken we het ons zo lastig, terwijl het vaak heel simpel kan. Ik dacht ook, ik kan nu wat veranderen nu is de tijd er rijp voor. Als ik jaren wacht heeft het geen zin meer. Ik moet zeggen dat ik er veel zin in heb. Het zal veel van me vragen, wie niet waagt wie niet wint.  Het is vaak te complex gemaakt.” 

Arbeidsmarkt

Wat Martin ook ontzettend stoort , is hoe we omgaan met mensen als nummers.,, De huidige arbeidsmarkt kent een enorme krapte en behoren als werkgever of als opdrachtgever en zelfs als collega naar elkaar om te zien. Dit zien we ook terug in de manier hoe bezorgers in het verleden gedwongen zijn om zzp-er te worden, waarbij een werkgever zich totaal ontziet van de verplichtingen die het behoort te hebben richting de medewerkers of de mensen die diensten uitvoeren voor de eigen organisatie. Wetgeving zal er voor mogen zorgen dat de kwetsbare groep beschermd zou moeten worden, maar tegelijkertijd expertise de kans geven om te kiezen hoe men dit wil inzetten voor organisaties, bedrijven of overheidsinstanties." Over een paar maand weten of Martin in de kamer komt of niet. Martin kijkt er enorm naar uit. ,, Het zal spannend worden.” 

  • Bron: Bart Nijstad