Snelfietsroute Dalfsen en Oudleusen gaat in uitvoering

DALFSEN - Al langer werkt de gemeente aan de Snelfietsroute tussen Zwolle, Dalfsen en via Oudleusen naar Ommen. De route door Dalfsen staat nu op de planning voor verbetering, waarbij de snelheid van het verkeer eruit wordt gehaald. Na diverse inloopbijeenkomsten met bewoners en de bekendmaking van het definitieve bestek met tekeningen, is het werk net na de bouwvakvakantie gegund aan aannemer Schagen Infra BV te Hasselt. De eerste werkzaamheden starten volgende week.

Zichtbaarheid op straat

De eerste werkzaamheden rondom deze fietsroute zijn vanaf volgende week zichtbaar voor inwoners. Eerst zal er op bepaalde plekken het ondergronds kabelnetwerk worden aangepakt. Daarom kunnen inwoners mogelijk af en toe hinder ervaren op sommige plekken zoals omleidingen, harde werkgeluiden en meer vrachtverkeer. De aannemer houdt bewoners en betrokkenen zo goed mogelijk hiervan op de hoogte.

Informeren bewoners en betrokkenen

Schagen is inmiddels gestart met de voorbereiding van het project. Denk daarbij aan de inkoop van materialen, het maken van de planning, fasering, etc. De verwachting is dat de komende twee weken er meer duidelijkheid is over de concrete planning. Schagen zal daarna ook gelijk de aanwonenden en andere belangstellenden informeren.

Tijdens de uitvoering kunnen inwoners de werkzaamheden en ontwikkelingen direct volgen via de speciale app van Schagen Infrastructuur. Verder zijn daarin ook de contactgegevens zichtbaar voor als er vragen of opmerkingen zijn. De gemeente deelt deze info op de site via www.dalfsen.nl/fietsroutes.

Bouwkundige inspectie en aanleg ondergronds kabelnetwerk

Voordat de daadwerkelijke opbreek- en asfalteringswerkzaamheden van Schagen starten, moet er eerst nog enig voorwerk worden gedaan. Zo is bij enkele naastgelegen woningen een bouwkundige inspectie nodig. De huidige staat van de woning wordt dan in beeld gebracht. Dat gebeurt met dit soort werkzaamheden standaard, omdat er incidenteel schade kan ontstaan tijdens de werkzaamheden. Gelukkig komt dit nauwelijks voor.

Daarnaast is het op sommige plekken noodzakelijk om een ondergronds kabelnetwerk aan te passen, met name rondom de kruising Langkamp en gedeelte Elskamp. Aannemer Van Gelder verzorgt de uitvoering voor de nutsbedrijven (Enexis). Direct aanwonenden informeert Van Gelder de komende weken met een informatiebrief. Momenteel bereiden ze het werk voor en maken ze een verkeersplan om de werkzaamheden en het verkeer in goede banen te leiden. Zoals de planning er nu uitziet, starten deze werkzaamheden volgende week (week 41). Op het kaartje is te zien welke straten in welke periode worden bekabeld.

  • Bron: Gemeente Dalfsen