© 2021 Tatohra/Shutterstock
© 2021 Tatohra/Shutterstock

p1050429

Op het terrein aan de Zuidwolderstraat 8b in Dedemsvaart plaatst de gemeente woonunits voor vluchtelingen uit Oekraïne. Het gaat om 26 woonunits en er kunnen 104 mensen wonen. De tijdelijke opvang moet op 1 december 2023 klaar zijn. 

Het plan voor de plek is in overleg met de eigenaar en de buurt uitgewerkt. De woonunits krijgen een keuken, woonkamer, slaapkamer en badkamer. In elke woonunit kunnen maximaal 6 mensen zelfstandig wonen. 

Klaar op 1 december

Om het inrichten van een tijdelijke opvang locatie mogelijk te maken, vraagt de gemeente een omgevingsvergunning aan. Daarna legt de gemeente kabels en leidingen op het terrein voor water en elektriciteit. Ook legt de gemeente wegen, voetpaden, parkeerplaatsen en groen aan.

De gemeente blijft in gesprek met de omwonenden van het terrein. Het is de bedoeling dat de opvanglocatie op 1 december 2023 klaar is. De opvanglocatie blijft 3 jaar op deze plek. De precieze duur is afhankelijk van de situatie in Oekraïne.

Meer plekken

Ook het terrein aan de Van Roijensweg 15a in Bergentheim is geschikt als tijdelijke opvanglocatie. Het is nog niet mogelijk om dit terrein in te richten. Dat komt omdat de netbeheerder nog geen aansluiting op het elektriciteitsnet kan leveren. De gemeente onderzoekt oplossingen hiervoor. Ook kijkt de gemeente nog naar mogelijkheden voor een toegangsweg.

Het Gezondheidspark in Hardenberg is ook in beeld als tijdelijke opvanglocatie. De gemeente doet nog onderzoek naar de mogelijkheden en haalbaarheid. Ook hier kan de netbeheerder nog geen aansluiting op het elektriciteitsnet leveren.

Foto's; Vechtdal/Media

p1050434

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Bron: Gemeente Hardenberg