Koninklijke Onderscheiding voor Hans Wink 

NIEUWLEUSEN - Op zondag 1 oktober 2023 kreeg de heer Hans Wink (64 jaar) uit Nieuwleusen een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt door burgemeester Erica van Lente. Dit gebeurde na afloop van de thuiswedstrijd van het eerste elftal van voetbalvereniging Union SV (USV). Het opspelden van de onderscheiding vond om 16.00 uur plaats in het clubgebouw van USV.

Hans Wink heeft een lange staat van dienst bij de voetbalvereniging Union SV (USV). In 1989 trad hij toe tot het bestuur van Supportersvereniging USV. In 2022 is hij afgetreden als secretaris. Tot op de dag van vandaag is Hans Wink nog actief als vrijwilliger. In die 33 jaar is Hans Wink de motor geweest achter vele projecten. Zo is er een overdekt boardingveld gerealiseerd, een schuur voor onderhoudsmaterieel, een personenlift om in de kantine te komen en een staantribune. Hans Wink was naast projectleider ook actief als initiatiefnemer en organisator van diverse activiteiten zoals een luchtballonfestival, diverse verlotingen en het combi-toernooi. Deelnemers aan dit toernooi zijn voor het overgrote deel geen actief spelende voetballers en ook geen lid van USV. Hans Wink is altijd de dragende kracht en initiatiefnemer geweest binnen de Supportersvereniging.

In november is de start van het 50e jubileumjaar van de Supportersvereniging. Voorafgaand aan dit jubileumjaar is Hans Wink vandaag in het zonnetje gezet en is hij onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

  • Bron: Persbericht gemeente Dalfsen