Kouwenkoor viert 30 jarig jubileum

NIEUWLEUSEN - Dit jaar is het 30 jaar geleden dat het Kouwenkoor voor het eerst samen heeft gezongen. Het Kouwenkoor is een familiekoor dat bestaat uit alleen neven en nichten van de familie Kouwen.

Het koor is ontstaan op een bruiloft van oom Evert en tante Klaasje. Oom Evert zong altijd op een bruiloft met zijn broer Klaas, Op het huwelijksfeest van Evert Kouwen werd spontaan besloten door neven en nichten ook een keer voor het bruidspaar te gaan zingen. Het hek was van de dam, want sindsdien zingt men al 30 jaren met heel veel plezier.

Gestart werd met 38 leden, inmiddels is het koor gekrompen tot 17 leden. Het is een ouder wordend koor en dus logisch dat het kleiner wordt. Het oudste koorlid is 87 jaar en de jongste 65.

Zolang men er nog plezier in heeft en het koor wordt gevraagd om op te treden, dat gebeurt met regelmaat, blijft men doorgaan. Er wordt eens in de twee weken geoefend (met een derde helft…) en vaker moet ook niet want het moet wel familie blijven….

Het koor zingt liedjes van vroeger, alleen Nederlandstalig en in al die jaren is het repertoire steeds aangepast met wat recentere liedjes.

Om het 30-jarig jubileum niet ongemerkt voorbij te laten gaan wordt er op 22 oktober van 14.00 – 18.00 uur in zalencentrum ’t Witte Peerd een jubileumuitvoering georganiseerd. Dit wordt een verrassende uitvoering want er wordt ook medewerking verleend door een groot “Kinderkoor” bestaande uit nazaten van de koorleden. Zij zullen, misschien éénmalig, een geweldig optreden verzorgen als felicitatie aan het koor, hun ouders dus. Er zal gezamenlijk afgesloten worden, dat betekent dat er ongeveer 40 zangers en zangeressen uit één en dezelfde familie zullen optreden. Dat mag toch wel uniek worden genoemd, de familie is daar trots op.

Er wordt geen entree gevraagd maar een vrije bijdrage is welkom. Bezoekers moeten zich van tevoren aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Henk Hof, tel.: 06-29071882.

  • Bron: Persbericht Kouwenkoor