Rick Brink inspireert iedereen

VECHTDAL - Waar Rick Brink (37) uit Hardenberg komt, gaan er deuren open. Zelf geboren als gehandicapte, zag al snel dat vakantie vieren voor hem niet makkelijk was. Daarom heeft hij zich er hard voor gemaakt dat iedereen kan werken, wonen en recreëren in zijn eigen gemeente. ,, Het maakt me blij en trots dat we juist hier het grootste toegankelijke vakantiepark van Europa hebben gecreëerd!" 
Dat vond ook gedeputeerde Hoogland.,, Het succes van Vechtdal Vakantiepark is te danken aan de sterke samenwerking tussen ondernemers, organisaties en ervaringsdeskundigen. Alleen als partijen op deze manier krachten bundelen kun je samen zoiets groots bereiken. Zeventien jaar geleden stond ik hier ook en was er nog niet veel, moet je zien wat we nu hebben."

Grootste toegankelijke vakantiepark van Europa

Rolf Haverhout uit Hattem van Markering Oost opende de bijeenkomst in Hotel de Zon. ,, We zijn trots op het grootste toegankelijke vakantiepark van Europa het Vechtdal. Een plek waar gastvrijheid en toegankelijkheid elkaar kunnen ontmoeten en waar voor iedereen jong en oud, alle tijd en ruimte is om te genieten van zijn of haar vrije tijd. In ons land heeft 1 op de 5 mensen een beperking. We willen andere regio's inspireren om hier mee aan de slag te gaan. Meedoen aan de samenleving houdt ook in samen met familie, vrienden of je partner op vakantie of een dagje eropuit. Omdat iedereen wel iemand in zijn of haar omgeving kent met een beperking, heeft ook iedereen profijt bij een groot en divers toegankelijk vrijetijdsaanbod.” 

Zorgeloos genieten

Wie mee wil doen kan inspiratie opdoen bij vechtdalmarketing. Ze stellen samen een plan op dat aansluit met jouw specifieke situatie, ze bezoeken jouw locatie voor een toegankelijkheidsschouwing en bieden op maat advies. (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)
In het Vechtdal zijn nu een kleine 80 attracties en activiteiten. Het is een vrijetijdsbestemming van maar liefst 665 vierkante km met allerlei mogelijkheden ongeacht of je een beperking, handicap of zorgbehoefte hebt. Deze morgen was er zelfs een doventolk aanwezig en was ook de tekst in braille te lezen. Aan van alles was gedacht. Vechtdal Vakantiepark is een totaalbeleving met een ruim aanbod aan overnachtingsmogelijkheden, van toegankelijke safaritenten tot zorgchalet en zelfs vakantie-dialyse. Naast overnachtingsmogelijkheden zijn er tal van rolstoelvriendelijke attracties en activiteiten zoals varen op de Vecht of een bezoek aan een musea of boerenbedrijven. Er is een toegankelijke Anjerfietsroute van ruim 66 km, die je mee neemt langs dorpen , natuur en horecagelegenheden. (vechtdalvakantiepark.nl)

  • Bron: Bart Nijstad