Steven Warmelink hangt de schoenen op

LEMELE - Hij was bijna niet van het voetbalveld te slaan, Steven Warmelink 45) hangt eindelijk zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Vorig seizoen zou hij al stoppen, maar kwam op het besluit terug toen Harry Warmelink (geen familie) als trainer aan de slag ging. Steven was assistent maar haalde de kicksen weer uit de kast en speelde weer mee en scoorde nog af en toe een goaltje. In totaal scoorde Steven 45 maal . Nadat Lemele degradeerde naar de vijfde klasse besloot Steven dat het mooi was geweest.

Drie jaar OZC

Dat Steven een aardig balletje kon trappen, zagen  ze bij OZC Ommen, dat toen tweede klasse speelde ook. Steven werd benaderd en van 2012 tot en met 2015 (drie seizoenen) speelde hij in geelzwart. Na drie jaar keerde hij weer terug bij zijn oude liefde en na meer dan 30 seizoenen voetballen in het eerste van Lemele, kreeg hij pas geleden zijn wel verdiende afscheidswedstrijd.

Scoren samen met zijn zoon

Vrijdag 8 september speelde Steven Warmelink, onder toeziend oog van familie, vrienden, supporters en (oud-)ploeggenoten zijn afscheidswedstrijd voor Lemele 1. Een carrière in het 1ste van Lemele die maar liefst 30-jaar duurde. Steven is een icoon van de club en jarenlang het boegbeeld van Lemele 1. Altijd voorop in de strijd en nooit opgeven. Het afscheid van Steven voelt als een einde van een tijdperk. Dit werd in de afscheidswedstrijd mooi gesymboliseerd doordat Steven de 4de goal maakte en zijn zoon de 5de. De wedstrijd eindigde in 5-5. Waarna Steven nog eenmaal op de schouders ging om op gepaste wijze afscheid te nemen.

  • Bron: Bart Nijstad