Leven zonder schulden

OMMEN - Steeds meer mensen uit de gemeente Ommen doen een beroep op SchuldHulpMaatje Ommen. Deze stichting is afgelopen voorjaar gestart om inwoners uit de Gemeente met (dreigende) schulden vroegtijdig te bereiken en GRATIS hulp te bieden. Geldzorgen,schulden of armoede kunnen voor flinke stress zorgen en hebben invloed op het levensgeluk van mensen.Hoe herken je financiële problemen bij een ander? Wat kun je als helper doen en wanneer kun je beter hulp inschakelen? Tijdens de week tegen armoede organiseert stichting SchuldHulpMaatje Ommen een inspirerende avond met Derk Jan Poel (diaconaal consulent) en een ervaring deskundige! Het doel van de avond is om te informeren over het werk van een (vrijwillig) schuldhulpmaatje binnen de gemeente Ommen.

Problemen steeds complexer

De problemen waren mensen tegenaan lopen zijn divers en de wet -en regelgeving worden steeds complexer. Dat maakt dat inwoners vaak geen overzicht hebben en/of niet weten waar ze recht op hebben. Steeds meer mensen komen in financiële problemen en kunnen ( of dreigen) niet meer aan hun maandelijkse betalingsverplichtingen te voldoen. Iedere inwoner uit de gemeente Ommen die geholpen wil worden kan een beroep doen op een maatje

Schuldhulpmaatje helpt

Een schuldhulpmaatje brengt samen met de hulpvrager overzicht in inkomsten en uitgaven en samen maken ze een plan voor een oplossing. Een schuldhulpmaatje stimuleert en activeert een hulpvrager of begeleidt hem/haar naar de gemeente of indien nodig naar andere instanties. Voor elke hulpvrager wordt er maatwerk geleverd.De hulpvrager zet altijd de eerste stap door zelf om hulp te vragen. Aandacht voor armoede is belangrijk.Stel dat je opmerkt dat een kind/ collega geen lunch heeft meegenomen. Of je ziet een kind dat met te kleine schoenen loopt. De contributie kan niet langer betaald worden. Je maakt je zorgen over de financiële situatie vaneen gezin/ collega / buurman en wilt het daarover hebben.Vaak is dat lastig want ze willen liever niemand lastig vallen.

Wanneer

Donderdag 12 oktober om 20.00uur, inloop vanaf 19.45uur in Theaterzaal Carrousel,ingang (bibliotheekzijde) van Reeuwijkstraat 57731EH Ommen.
Heeft u vragen? Coördinator SchuldHulpMaatjeOmmen. JeannetMeijerink.
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  • Bron: Bart Nijstad