Voetbaloverzicht Vechtdalclubs

VECHTDAL - In de tweede divisie liep HHC Hardenberg tegen de eerste nederlaag op. In Noordwijk was de thuisclub met 1-0 te sterk. Het was de eerste tegen goal na zes duels. HHC blijft eerste met 6-15 en 11 goals voor en 1 tegen.
In de tweede klasse begon Nieuwleusen goed aan het seizoen door thuis te winnen van ATC'65 met 4-2. Na een slechte eerste helft ging het in het tweede bedrijf een stuk beter. Doelman Tim Hoogenkamp hielp mee met het stoppen van twee strafschoppen. Randy Vink scoorde twee keer. Ook Gramsbergen begon met een zege. Na acht minuten had Ivar Nijboer het net al gevonden en daar bleef het bij ondanks veel gemiste kansen.

In de derde klasse D begon FC Ommen ook goed aan de competitie. Net als bij het Tempelman toernooi werd ASC'62 verslagen. Nu werd het 3-1 al moesten de toeschouwers lang wachten op de bevrijdende treffer. DKB moest naar de polder , maar kwam met lege handen thuis. SVM Marknesse was met 2-0 te sterk.

In de vierde klasse C begon Avereest erg goed. In Kloosterhaar werd de thuisclub op een 2-6 nederlaag getrakteerd. Volgens Rico Magsino dik verdiend. ,, We lieten ze na de 0-3 even terug komen, maar daarna hadden we aan drie goede counters genoeg. Grote man was Remzo Schipper." Sander van der Lustgraaf zag David Koopman van Lutten in blessure tijd de gelijkmaker maken tegen Voorwaarts V. ,, Gezien onze inzet verdiend, al hadden zij meer kansen.: Harold Muis zag Hardenberg'85 met 3-1 verliezen van DES. ,, Na de 2-1 speelden we alles of niks en liepen nog tegen een derde treffer aan. Veel kansen gecreëerd maar ook teveel weg gegeven." Bergentheim begon ook goed met een 1-0 tegen sv Rijssen. Arjan Keuken was wel kritisch. ,, Het tempo moet wel omhoog, en we moeten eerder de wedstrijd op slot gooien."

In de vijfde klasse begon Lemele met een 4-0 tegen Mariënheem en verloor SVV'56 met 3-2 bij Kon.UD.

• Bron: Bart Nijstad