Marienberg blijft angstgener voor Bruchterveld

Wedstrijd van de week

Bruchterveld - Terwijl de meeste koppies van de spelers van Bruchterveld op onweer stonden, zag trainer Stephan Bloemendal toch nog wel positieve aanknopingspunten. Op het veld sprak hij de spelers toe, die teleurgesteld waren van de 0-0 tegen Mariënberg. ,,, Vorig jaar hielden we nul punten over aan de twee duels. Nu pakken we een punt en dat is al meer dan vorig seizoen. Toen hadden we ook vaak de bal, maar liepen we in het mes. Ook nu hadden ze wat kansen, maar die hadden wij ook. Met de 0-0 kan ik leven, al had het ook 4-4 kunnen zijn."

Oudjes doen het nog goed

De beste man aan de kant van Bruchterveld was zonder meer Maxim Muusse (23) die twee jaar geleden over kwam van HHC. ,, Balen doe ik wel. We hadden moeten winnen, alleen het was moeilijk door komen. Ze stonden goed geparkeerd en er was heel weinig ruimte. Als je een kansje krijgt dan moet de bal er wel in." Het was een wedstrijd in de vierde klasse C, waar veel derby's op de kalender staan. Vorig seizoen speelden beide teams nog in de derde klasse. Maxim Muusse wil daar graag naar terug. ,, We moeten zo snel mogelijk weer naar de derde klasse. Vorige week tegen Hellendoorn , toch een topploeg, speelden we prima en konden prima mee."Bij Mariënberg waren het de oudjes die de ploeg overeind hielden. Michael Zweers (34) heerste in het strafschop gebied. Zweers wordt niet zenuwachtig van al die hollende mensen. Voor hem stond Rolf Hofsink (41), die een linie achteruit stond en de een grote rustpunt was in een verder haastig team. De verdedigers van Bruchterveld hadden veel moeite met slangenmens Wesley Willems, die constant voor dreiging zorgde.

Keepers foutloos

Beide keepers zowel Koen Godeke als Thijs Altena speelden een foutloze wedstrijd. Beide hadden diverse goede reddingen in huis en Altena zag eenmaal een bal op de lat verdwijnen, na een goede actie van Muusse en Luuk Benjamins. Aan de andere kant werd Roy Doek twee keer goed weggestuurd door Rolf Hofsink maar lag Godeke op de weg. De wedstrijd eindigde zoals die begon.

 

 

 

  • Bron: Bart Nijstad